Política 26/11/2018

La mesa del Parlament admet a tràmit la comissió d'investigació sobre les activitats "irregulars" de la Casa Reial

S'ha desestimat la demanda del PSC de sol·licitar un informe jurídic abans d'admetre-la a tràmit

Acn
2 min
El rei Felip VI cobrarà 2.340 euros més que l'any passat

BarcelonaLa mesa del Parlament ha aprovat aquest dilluns al vespre l'admissió a tràmit de la comissió d'investigació sobre les activitats "irregulars" de la Casa Reial a proposta de JxCat, ERC i la CUP. Segons han assegurat fonts parlamentàries a l'ACN, la comissió ha tirat endavant tot i la petició del PSC de demanar un informe jurídic abans d'admetre-la a tràmit. La demanda dels socialistes s'ha desestimat perquè els lletrats han considerat que no hi havia cap obstacle per admetre-la a tràmit. Ara la junta de portaveus haurà de decidir en quin ple s'haurà de validar aquesta comissió d'investigació de la Casa Reial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el text registrat, la comissió d'investigació tindrà tres continguts bàsics: les actuacions destinades a forçar el trasllat del domicili social de bancs, grans empreses i multinacionals fora de Catalunya durant els dies posteriors a l'1-O; les estructures de corrupció vinculades a la família reial espanyola i a persones que hi estan relacionades i els presumptes comptes irregulars de l'anterior cap de l'Estat a Suïssa i altres paradisos fiscals a nom de terceres persones, la provinença d'aquest capital, i les altres activitats "irregulars o delictives" d'aquestes persones que es puguin derivar de les declaracions de Corinna zu Sayn-Wittgenstein.

La comissió d'investigació sobre la Casa Reial se sumarà a les tres que s'han constituït aquesta legislatura: la comissió sobre els atemptats de l'agost de l'any passat, la comissió sobre el cas Castor i la que analitza les conseqüències del 155. Segons les mateixes fonts, a la reunió de la mesa també s'ha tractat la petició de Ciutadans que, a través d'una moció, apostava per fer comparèixer el director de TV3, Vicent Sanchis, a la cambra. Tot i això, els lletrats han considerat que les sol·licituds de compareixença només les poden requerir les comissions.

stats