Política 29/01/2018

La mesa es reunirà aquest dimarts al matí abans del ple d'investidura per decidir sobre el vot delegat de Junqueras i Sànchez

El PSC i el PPC demanaran suspendre el ple si s'intenta investir Carles Puigdemont a distància

Ara
1 min
La Mesa es reunirà demà al matí abans del ple d'investidura per decidir sobre el vot delegat de Junqueras i Sànchez

BarcelonaLa mesa del Parlament es reunirà aquest dimarts a les 10.00 h, només cinc hores abans de l'inici del ple d'investidura, per decidir sobre la delegació de vot del vicepresident Oriol Junqueras i del president de l'ANC, Jordi Sànchez, empresonats a Estremera i Soto del Real. El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ja s'ha mostrat partidari d'acceptar la delegació de vot i la mesa d'edat també ho va acceptar en la sessió constitutiva.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'òrgan parlamentari presidit per Roger Torrent també haurà d'acceptar les credencials dels tres nous diputats Sawla El Garbhi, Ferran Roquer (tots dos de JxCat) i David Rodríguez (ERC), després que els diputats exiliats a Brussel·les Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret hagin renunciat a la seva acta. D'altra banda, el PSC i el PPC ja han anunciat que demanaran la suspensió del ple de demà, convocat per a les 15.00 h, si s'intenta investir Carles Puigdemont a distància i no de forma presencial com va exigir el Tribunal Constitucional en una resolució dissabte.

stats