Política 13/04/2015

L'exdirector de Método 3 denuncia Camacho per "calúmnies"

Francisco Marco subratlla que Camacho "menteix" perquè ella està "darrere de la gravació" de La Camarga

Sara González
3 min

BarcelonaLa gravació del 7 de juliol del 2010 del dinar entre la líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho, i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola, María Victoria Álvarez, al restaurant La Camarga era "legal". Així ho ha defensat l'exdirector de l'agència Método 3 Francisco Marco durant la seva compareixença a la comissió d'investigació sobre el frau fiscal i corrupció. "Camacho va mentir. Ella està darrere de la gravació de La Camarga", ha sentenciat. És per això que Marco ha presentat al jutjat de guàrdia de Barcelona una denúncia contra la dirigent popular per "calúmnies" després de la compareixença que va fer el passat divendres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exdirector de Método 3 ha insistit que algú de "l'entorn personal" de Camacho -ha precisat que entén com a entorn personal parella o família- va encarregar la gravació amb el coneixement de la líder del PP i que la gravació va ser lliurada a una persona d'aquest entorn. Amb tot, ha negat que l'encàrrec sortís "institucionalment" del PSC o d'un favor personal a José Zaragoza, l'exsecretari d'Organització del PSC. "A José Zaragoza no el conec personalment, no l'he vist en la meva vida. El PSC mai ha contractat Método 3 per fer la gravació de La Camarga", ha afirmat. També ha dit que no coneix Jorge Moragas, el cap de gabinet de Mariano Rajoy, que suposadament va instar Camacho a dinar amb Álvarez.

Marco ha assegurat que durant aquests anys s'ha vist pressionat pel PP i l'ha acusat de voler-lo "matar civilment" i d'haver intentat fer-li "xantatge". Ha assegurat que el van amenaçar d'"esclafar-lo" si si no signava un acord i ha subratllat que si Camacho no el va denunciar a ell mateix mai ni va cobrar els 80.000 euros pel suposat pacte de silenci va ser perquè així "es va pactar" amb la dirigent popular. És més, ha puntualitzat que la gravació era "legal" i que el que era il·legal era la seva "difusió" perquè així ho va pactar ell mateix amb Camacho. És per tot això que, després de la compareixença que va fer la líder del PP el passat divendres, Marco ha anunciat que aquest dilluns al matí l'ha denunciat per un presumpte delicte de "calúmnies".

Això sí, ha assegurat que si Camacho es "retracta" i reconeix que la gravació sí va ser legal, retirarà la querella. De fet, ha assegurat que ell no vol interferir en la campanya electoral. I ha recordat que, si la denúncia s'admet a tràmit, Camacho podria ser imputada quan ella mateixa ha presumit que no hi ha imputats en les seves llistes electorals.

Només iniciar la seva intervenció, Marco ha deixat clar que mantindria un "escrupolós silenci" respecte els clients que ha tingut durant més de 20 anys i ha volgut deixar clar que en cap moment ha estat protagonista d'una trama d'espionatge a nivell català. De fet, ha explicat que quan va saber que estava sent investigat per la policia va destruir "20.000 expedients" de les seves investigacions i que, per això, ningú, ni la policia ni el ministeri d'Interior tenen els dossiers de les investigacions realitzades per la seva empresa.

Marco ha defensat la seva tasca tot insistint que ell no és un "espia" sinó detectiu privat que es regeix per la llei. "Potser l'espia és Camacho, que es reuneix per obtenir informació i utilitzar-la políticament", ha etzibat tot recordant que ell està sent absolt de totes les acusacions que li han caigut a sobre des de que va esclatar el cas.

Foc creuat amb el PP

Especialment dur ha estat el creuament de retrets entre Marco i el diputat del PP Santi Rodríguez. "Jo pensava que avui el PP em demanaria perdó perquè hi ha un munt de sentències judicials que em donen la raó", ha dit Marco, qui considera que el dirigent popular s'aferra a informació "falsejada i antiga". A més, ha dit que ell ni tan sols estava a Barceona quan es va produir l'enregistrament de la conversa.

Rodríguez, per la seva banda, ha acusat d'estar "insultant" el seu partit tot recordant que no hi ha cap prova que demostri que Camacho va consentir la gravació. També ha acusat Marco de col·laborar en fer pública la conversa de La Camarga en les mateixes dates en què estava a punt de publicar-se les declaracions d'Álvarez sobre els presumptes delictes dels Pujol.

stats