POLÍTICA
Política 19/02/2013

La policia espanyola va arxivar un cas de faltes molt greus de Método 3 al maig del 2011

La secretaria d'Estat de Seguretat, llavors en mans del PSOE, va optar per arxivar el cas, segons fonts de la investigació, que no han volgut concretat la infracció

Ara / Efe
1 min
Periodistes davant de la seu de Método 3 a la Diagonal, durant l'escorcoll / EFE

MadridLa policia va inspeccionar al maig del 2011 l'agència de detectius Método 3 i va detectar irregularitats molt greus, però l'informe va ser arxivat per la secretaria d'Estat de Seguretat, dirigida llavors pel PSOE. Segons han informat fonts de la investigació, la policia, en les inspeccions que porta a terme dels despatxos de detectius privats, va comprovar que Método 3 havia comès faltes molt greus.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb tot això, la policia va redactar el corresponent informe, que va ser enviat a la secretaria d'Estat de Seguretat -el titular era en aquell moment Justo Zambrana. A ningú li passa desapercebut, però, que les fonts consultades no hagin precisat quin tipus d'infraccions es van detectar. Han recordat que les sancions per faltes molt greus, segons la llei de seguretat privada, comporten multes des de 30.050 euros fins a 600.000 euros.

Casos sancionables

Entre les infraccions que la normativa considera molt greus hi ha la prestació de serveis de seguretat a tercers sense l'habilitació necessària, i la instal·lació de mitjans materials o tècnics no homologats que siguin susceptibles de causar greu dany a les persones o als interessos generals. La negativa a facilitar, quan sigui procedent, la informació continguda en els llibres-registres reglamentaris, l'incompliment de les previsions normatives sobre adquisició i ús d'armes o la negativa a col·laborar amb les forces i cossos de seguretat en la investigació i la persecució d'actes delictius també són considerades faltes molt greus.

stats