POLÍTICA
Política 10/04/2014

L'exministre Miguel Sebastián proposa "diluir" totes les autonomies excepte les tres històriques

Considera que seria la forma de reduir la despesa de l'Estat, en la ínia del que han anunciat els governs francès i italià

Ara / Europa Press
1 min

MadridL'exministre d'Indústria, Turisme i Comerç del PSOE Miguel Sebastián ha proposat aquest dijous modificar l'organització territorial de l'Estat per reduir la despesa pública, de manera que només hi hagi tres comunitats autònomes -les nacions històriques Catalunya, País Basc i Galícia- i les altres quinze quedin "diluïdes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Antena3, Sebastián ha aplaudit les mesures que s'han pres a França i a Itàlia per a la reducció del nombre de departaments i la supressió de les províncies, respectivament. "Hem de reduir la despesa administrativa (...). Mesures tan radicals com les franceses i les italianes? Per què no? Ho necessitem", ha manifestat. Amb aquesta proposta, el País Valencià, les Balears, Navarra i Andalusia quedarien diluïdes dins el sistema centralitzat.

Més poder per a grans ajuntaments

"Jo deixaria les autonomies històriques", i "la resta, diluïdes", i a més "faria ajuntaments més grans i els donaria part de les competències de les comunitats autònomes", ha afirmat. No obstant, ha reconegut que actualment "no hi ha ningú que pensi així en cap partit polític", ni tan sols aquells que són "més radicals sobre el paper pel que fa a la reforma administrativa".

stats