Política 16/12/2017

Milers de persones omplen Sant Jaume per reclamar la llibertat dels Jordis dos mesos després de ser empresonats

L'ANC i Òmnium fan una crida a participar en el 21-D i convertir les urnes en "un esclat en favor de la llibertat dels presos i dels que són a l'exili"

Acn
2 min
La concentració per exigir l'alliberament dels Jordis a la plaça Sant Jaume

BarcelonaMilers de persones han omplert la plaça de Sant Jaume de Barcelona per reclamar la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart quan es compleixen dos mesos del seu empresonament per un presumpte delicte de sedició. Els manifestants, molts d'ells vestits amb bufandes, mocadors, barrets i llaços grocs, s'han concentrat amb torxes i cartells on es podia llegir "Llibertat" i han fet càntics com "Ni un pas enrere", "Fora del Palau les forces d'ocupació" i "És Puigdemont el nostre president".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'acte ha comptat amb la intervenció del responsable de l'ANC a Barcelona, Enric Blanes, i del vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri. Aquest últim ha demanat a la ciutadania de Catalunya que "no es quedi a casa" el 21-D i que converteixi les urnes en "un esclat a favor de la llibertat dels presos i dels que són a l'exili". Els ciutadans s'han aplegat poc abans de les 20.00 h davant el Palau de la Generalitat i han cantat cançons com 'L'estaca' i 'Què volen aquesta gent?'.

Al final de l'acte s'ha llegit un manifest en què les entitats sobiranistes han lamentat que s'estigui duent a terme "una tergiversació gravíssima dels fets del 20 de setembre" i han criticat que s'hagi dit que hi haurà "una explosió de violència". En aquest sentit, han fet saber que no s'obliden i que no deixaran que s'oblidi que "quatre homes de pau són a la presó" –en referència també a Oriol Junqueras i Joaquim Forn.

Així mateix, han carregat contra l'estat espanyol, que des del seu punt de vista és "un estat de dret boterut, sense separació de poders ni lliure exercici dels drets i les llibertats fonamentals, ni protecció de la ciutadania davant de l'abús del poder".

Per la seva banda, Marcel Mauri ha agraït a la ciutadania "l'escalf" i el suport que està donant a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart i ha recordat al poble català que "la democràcia es guanya a les urnes". Per aquest motiu ha fet una crida perquè tothom es mobilitzi el 21 de desembre i aquests comicis esdevinguin "un esclat de vots a favor de la llibertat dels presos polítics i també dels que són a l'exili".

stats