Àsia
Política 07/02/2011

Milers de tailandesos fugen pels enfrontaments a la frontera amb Cambodja

Les topades entre tots dos exèrcits han deixat ja cinc morts i una trentena de ferits

Redacció
1 min

BarcelonaMilers de civils tailandesos estan abandonant la frontera amb Cambodja després que s'hagin reprès els combats entre soldats de tots dos països, a prop del disputat temple de Preah Vihear. El governador de la província de Si Sa Ket, Somsak Suwansujalit, va indicar que 15.000 persones han fugit de la zona des que divendres a la nit van començar els enfrontaments, que fins ara han provocat cinc morts i una trentena de ferits, alguns dels quals civils.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tots dos bàndols s'acusen mútuament d'haver començat les hostilitats. Cambodja va assegurar que els projectils tailandesos han malmès part del complex religiós.

Els enfrontaments de diumenge van tenir lloc a pesar de l'alto el foc pactat entre ambdues parts després de les primeres topades. El primer ministre tailandès, Abhisit Vejjajiva, va defensar diumenge l'actuació del seu govern amb Cambodja en resposta a la pressió que exerceix l'aliança nacionalista dels "camises grogues", que exigeix la seva renúncia pel contenciós territorial. Per la seva part, el líder cambodjà, Hun Sen, va enviar una carta al Consell de Seguretat de Nacions Unides en la qual protestava per la "flagrant agressió" de Tailàndia.

stats