POLÍTICA
Política 14/10/2013

El PP ja dóna per fet que les balances fiscals revelaran "sorpreses" sobre Catalunya

El portaveu de la formació creu que el president de la Comunitat de Madrid es contradiu a ell mateix. Augura que "el temps donarà la raó" als populars de Catalunya en matèria de finançament

M.colomer
2 min
El portaveu del PPC, Enric Millo

BarcelonaEl portaveu del PP a Catalunya, Enric Millo, ha donat per fet aquest dilluns que les balances fiscals que té previst presentar el govern espanyol a finals d'any, i que encara no s'han començat a elaborar, revelaran "sorpreses" sobre el tracte fiscal que rep el país. Malgrat que no ha volgut anar més enllà a l'entorn del mètode de calcul que s'hauria d'acordar, ha insinuat així que les balances fiscals que presentarà Montoro mostraran un saldo fiscal favorable a Catalunya, a diferència dels càlculs fets fins ara tant pel govern espanyol com per la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa després de la reunió de l'executiva del partit a Catalunya, Millo ha assegurat que les balances han d'estar llestes abans del 2014 i que serà a partir de llavors i en funció del resultat que es podrà començar a negociar el model. En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que el "temps acabarà donant la raó" als plantejaments del PP en matèria de finançament i s'acabarà acceptant el model "singular" que defensa Alícia Sánchez-Camacho.

Contradiccions del president madrileny

Millo no s'ha estat de criticar que el president de la Comunitat de Madrid, el popular Ignacio González, hagi passat de carregar contra la proposta dels populars catalans a defensar que el finançament ha de tenir en compte que no pot penalitzar les autonomies amb un saldo fiscal més negatiu. "Un finançament que respecti la singularitat de Catalunya no és incompatible amb el fet que es respectin altres singularitats". A més, implícitament Millo ha desmentit Ignacio González, perquè ha negat que la revisió del model de finançament estigui fixada per llei, tal com ha afirmat aquest dilluns el president madrileny. "No aspirem a imposar el model a ningú, sinó que sigui tingut en compte", ha afegit Millo.

Pressió al PSC i Unió

Enric Millo també ha reiterat la crida al PSC i Unió perquè se sumin al bloc unionista que dissabte es va manifestar a la plaça de Catalunya de Barcelona. Això sí, ho ha condicionat al fet que abandonin la defensa de la consulta. Per ell, no hi ha lloc per a les ambigüitats, i PSC i Unió han de decidir "si estan amb els independentistes o si estan a favor d'una Catalunya millor dins d'Espanya".

stats