Política 03/02/2017

Millo desvincula l'operació del 3% de la política i assegura que no és per perjudicar cap partit

El delegat del govern espanyol defensa que la justícia fa "el seu camí"

N.orriols
2 min
Enric Millo pren possessió com a delegat del govern espanyol sota la mirada de Soraya Sáenz de Santamaría.

BarcelonaL'endemà de l'operació Pika, que va comportar 18 detencions, entre les quals les d'exdirigents de CDC com Francesc Sánchez, Antoni Vives o l'extresorer Andreu Viloca, per presumpte finançament irregular del partit, el delegat del govern espanyol l'ha volgut desvincular de qualsevol esdeveniment polític. Enric Millo, en el marc d'una conferència a l'Hotel Palace de Barcelona, ha assegurat que la justícia a Espanya "fa el seu camí" i que no hi ha cap intencionalitat política. "No és una actuació per perjudicar un partit concret, no té res a veure amb el que passa políticament".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Operació de la Guàrdia Civil pel presumpte finançament irregular de CDCMillo s'ha defensat així de les acusacions de muntar una operació policial abans del judici pel 9-N en què es jutjarà l'expresident de la Generalitat Artur Mas i les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega. Per al delegat del govern espanyol, el 'tempo' dels procediments judicials està destinat a "trobar la veritat". "S'ha de deslligar una cosa de l'altra", ha afirmat.

Hores abans, l'expresident Mas havia defensat l'antiga Convergència en una entrevista al 'Matí de Catalunya Ràdio' i ho havia atribuït tot a un "muntatge" de l'Estat per perjudicar el seu partit abans del judici del 9-N. Per reforçar la seva argumentació, entre altres coses, Mas ha esmentat l'escorcoll el primer dia de la campanya de Junts pel Sí a la CatDem i el de la seu de Convergència abans de la constitució de Parlament després dels comicis. A parer seu, un fet pot ser "casualitat", però les coincidències -ha assegurat- s'acumulen.

stats