Publicitat
Publicitat

Millo notifica als alcaldes l'advertiment del TC i de les conseqüències penals si col·laboren amb l'1-O

El delegat del govern espanyol confia que els batlles independentistes corregeixin la seva decisió

Formalment advertits pel TC. El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha notificat als 947 alcaldes la providència del Tribunal Constitucional que suspèn la llei del referèndum, el decret de convocatòria de l'1-O i els altres decrets complementaris signats pel Govern. "Se'ls adverteix a tots ells del seu deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada", apunta la missiva que s'ha fet arribar als batlles catalans. 

El TC suspèn la llei del referèndum

En cas que no s'acati, s'avisa de les eventuals responsabilitats, "inclosa la penal". En declaracions als periodistes després d'assistir a l'Ajuntament de Barcelona a l'entrega de la Medalla d'Or de la Ciutat als cossos de seguretat i d'emergències catalans, Millo ha confiat que els més de 500 alcaldes que ja han donat suport a l'1-O corregeixin la seva posició després de conèixer la resolució del TC.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va avançar aquest dijous al vespre que hi havia 560 municipis disposats a col·laborar en l'organització del referèndum. 

Més continguts de

PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT