Política 25/04/2018

Millo demana un informe a l'Advocacia de l'Estat per saber si la placa commemorativa de la plaça de l'1-O a Girona incita a "l'odi"

El delegat del govern espanyol a Catalunya no descarta emprendre "accions legals"

Acn
1 min
El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, aquest dimecres a Girona

GironaEl delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha encarregat un informe jurídic a l'Advocacia de l'Estat per determinar si la placa que acompanya el canvi de nom de la plaça U d'Octubre de Girona s'ajusta a la legalitat i, si cal, emprendre "accions legals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Millo considera que la placa commemorativa en quatre idiomes genera "odi" i "confrontació social" i aprofundeix en la "divisió social". L'escrit afirma que, durant el referèndum, "la ciutadania de Girona va patir una brutal agressió de les forces de seguretat espanyoles quan exercia de forma lliure i pacífica el seu dret a vot. Aquesta plaça vol deixar testimoni d’admiració, memòria i record del digne comportament del poble i del seu coratge".

La placa que recorda els fets de l'1-O a la Plaça U d'Octubre de 2017 de Girona

El representat estatal no ha volgut avançar si denunciarà l'alcaldessa, Marta Madrenas, per un presumpte delicte d'incitació a l'odi però ha assegurat que els fets que s'hi descriuen són un "relat que és mentida". Més d'un miler de persones van assistir dissabte passat a la inauguració de la plaça a Girona, en un acte festiu en què va intervenir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, mitjançant un missatge gravat des d'Alemanya.

stats