Política 24/03/2018

Millo: l'actuació policial contra les mobilitzacions per l'empresonament de Forcadell i quatre consellers va ser "proporcionada"

El delegat del govern espanyol demana al president del Parlament en una entrevista a 'El suplement' que proposi un candidat amb "tots els requisits per afrontar un debat d'investidura"

Ara
1 min
Enric Millo, a la roda de premsa posterior al consell de ministres

BarcelonaEl delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, creu que l'actuació dels Mossos d'Esquadra contra les mobilitzacions per l'empresonament de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i els consellers Jordi Turull –encara candidat a la presidència de la Generalitat–, Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa va ser "proporcionada". El balanç de ferits de les manifestacions és de 35 ferits, 15 de les quals van ser traslladats a un centre sanitari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 'El suplement' de Catalunya Ràdio ha afirmat que tot i que la concentració era pacífica "alguns grups minoritaris" van "assaltar" la Delegació del govern. "La policia sempre actua amb criteris de professionalitat i de rigor per garantir l'ordre i la defensa dels equipaments i el patrimoni", ha subratllat el polític popular.

"A tothom qui coneix els diputats que són a la presó, les imatges d'ahir els produeixen tristor", ha dit Millo sobre l'empresonament de Forcadell, Turull, Romeva, Bassa i Rull, malgrat que defensa les accions judicials: "Qui trenca la legalitat vigent sap que es pot enfrontar a aquestes conseqüències".

"El nostre objectiu és restaurar la legalitat democràtica vigent", ha conclòs Millo, que també ha demanat a Roger Torrent que proposi un candidat a la presidència de la Generalitat "que tingui tots els requisits per afrontar un debat d'investidura".

stats