POLÍTICA
Política 03/10/2012

Millo diu ara que el PP s'asseurà a negociar si hi ha una àmplia majoria sobiranista

El portaveu del PP al Parlament creu que "si la radicalitat dels que actuen al marge de la llei continua creixent, és imprevisible el que pot passar"

Acn
2 min
El portaveu del PPC al Parlament, Josep Enric Millo, durant la roda de premsa

BarcelonaEl portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, assegura que el seu partit seuria a negociar si en les properes eleccions al Parlament la majoria dels catalans voten forces independentistes. En una entrevista a Ràdio Girona-SER ha admès que "si la majoria dels ciutadans votessin partits els programes electorals dels quals diguessin que es volen separar d'Espanya, el PP en parlaria". "Les coses s'han de parlar. La grandesa de la democràcia és parlar, i seure a taula i negociar", ha afegit el portaveu dels populars. El cert, però, és que les declaracions de Millo contradiuen la posició de la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, que tanca la porta a qualsevol negociació emparant-se en el fet que cap llei recull que s'hagi de negociar res relacionat amb una secessió, que insisteixen a presentar com a il·legal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb tot, com era d'esperar, Millo s'ha mostrat contrari al fet que Catalunya iniciï un procés d'independència, de la mateixa manera que ha rebutjat que la Generalitat pugui convocar un referèndum. "Hi ha una llei, la Constitució, que explica quin és el procediment per fer consultes", ha explicat, tot assegurant que "el dret a decidir literalment no cal que te'l doni ningú" perquè "cada dia decidim coses i cada quatre anys decidim qui governa".

Vidal-Quadras "un demòcrata"

Millo ha admès que aquesta campanya electoral pot tenir un to tens, però ha volgut treure ferro a declaracions com les del vicepresident del Parlament Europeu, Aleix Vidal-Quadras, que va demanar que les forces de seguretat espanyoles anessin preparant un cap per fer-se càrrec dels Mossos d'Esquadra si Catalunya iniciava un procés de secessió. "Vidal-Quadras no és feixista, és un demòcrata i ha estat triat democràticament. Una altra cosa és que expliqui les coses amb més o menys contundència. I hi ha un article de la Constitució que diu el que ell explica", ha volgut remarcar.

Tot i això, Millo no creu que s'arribi "a aquest extrem", però alerta que perquè tot segueixi així, s'hauran de complir les lleis en vigor i sobretot la Constitució. "Si la radicalitat dels que actuen al marge de la llei continua creixent, és imprevisible el que pot arribar a passar; tot depèn de la radicalitat dels que actuen al marge de la llei. Si actuem dins de la legalitat ningú ha de patir per res", ha sentenciat.

stats