Política 09/12/2014

Millo (PP): “Mas ha fet realitat el somni de Junqueras de paralitzar l’economia catalana”

El portaveu del PP acusa el president de la Generalitat de “fer bullir l’olla” i no atendre les necessitats de la societat catalana

L. Vicens / N. Orriols
2 min

BarcelonaEl portaveu del PP, Enric Millo, ha criticat aquest dimarts al Parlament l’actuació del Govern perquè assegura que només “fa bullir l’olla” i no atent les “necessitats” de la societat catalana. “Mas ha fet realitat el somni de Junqueras de paralitzar l’economia catalana”, ha assegurat Millo, en relació a les declaaracions que el president d’ERC, Oriol Junqueras, va fer l'any passat a Brussel·les sobre aturar l’economia catalana per avançar en el procés sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Millo ha assegurat que el full de ruta del Govern “perjudica” la situació econòmica dels catalans, i afirma que això es nota en els pressupostos presentats per l'executiu. A parer del portaveu del PP, els comptes presentats pel conseller d’Economia Andreu Mas-Colell, són “irreals” i incrementaran el dèficit públic. Així, ha reiterat que el PP presentarà una esmena a la totalitat per la “manca de rigor” dels pressupostos que es presentaran el ple de la setmana que ve al Parlament “de manera inèdita”, ja que no compten, ara per ara, amb el suport de cap grup parlamentari.

A més, ha acusat el Govern de fer “xantatge” als grups polítics assegurant que depèn del seu suport la recuperació de la paga extra dels funcionaris. “És un comportament poc ètic”, ha denunciat Millo.

També ha criticat l’”augment” de la partida de subvencions als mitjans de comunicació que assegura que incorporen els nous comptes. Un increment de 40 milions, ha dit, que considera que no correspon a una necessitat social. “Ho fan per facilitar la propaganda”, ha afirmat Millo.

Promoure una alternativa

Malgrat que Millo no ha anunciat cap novetat sobre l’acte que el PP català farà després de les vacances de Nadal, el portaveu del PP ha aclarit que es tractarà d’una "reflexió" sobre si és possible tenir un govern “no independentista” a Catalunya. Així els populars es proposen construir una majoria alternativa que aposti per un govern “reformista”,

Ha assegurat que el PP invitarà a la resta de partits polítics a tenir presència en aquest acte, tot i que ha descartat una “negociació prèvia” entre les formacions unionistes per concorre en uns comicis. “És la nostra responsabilitat liderar una alternativa”, ha dit el popular.

stats