Política 27/03/2012

Defensa vol tancar l'acadèmia militar de Talarn a partir del juliol

Els alcaldes de la zona creuen que la decisió ja està presa, però el ministre de Defensa assegura que encara s'està estudiant

Acn
2 min

TalarnEl ministeri de Defensa podria tancar l'acadèmia militar de Talarn (Pallars Jussà) a principis d'aquest juliol. Així ho confirmen diversos mitjans aquest dimarts, com 'El Periódico' i el diari 'Segre'. A més, els alcaldes de Talarn (Lluís Oliva) i Tremp (Víctor Orrit) han assegurat a l'ACN que el director del centre els ha confirmat el tancament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No obstant, després de les informacions aparagudes als mitjans, el ministre de Defensa, Pedro Morenés, ha assegurat en declaracions a RNE que el tancament temporal de l'Acadèmia de Suboficials de Talarn encara s'està estudiant. En tot cas, Morenés si que ha confirmat que el ministeri té la intenció de ''congelar'' algunes acadèmies davant la retallada del pressupost d'entre un 12 i un 14% al global a la cartera de defensa.

Segons Morenés, cal estudiar en què es poden invertir millor els diners, i per aquest motiu s'ha posat damunt la taula el cas de l'acadèmia de Talarn. En aquest sentit, ha assenyalat que la decisió sobre les instal·lacions de Talarn no està presa, i ha explicat que és una proposta que el cap de l'Estat Major de l'Exèrcit espanyol farà arribar al cap de l'Estat Major de Defensa que, al seu torn, la traslladarà al ministre, que és qui acabarà prenent la decisió final.

Segons informa l'ACN, la notícia ha caigut com un gerro d'aigua freda a Talarn i a Tremp. Segons l'alcalde de Tremp, Víctor Orrit, la població se sustenta econòmicament gràcies a l'acadèmia. Per la seva banda, l'alcalde de Talarn, Lluís Oliva, ha dit que el Pallars Jussà no es pot permetre que "aquesta acadèmia tanqui ni un sol dia", i h instat a tractar el tema a nivell comarcal.

El centre és va crear al 1974 i des d'aleshores surten de Talarn uns 500 sergents cada any. Als treballadors de l'acadèmia se'ls va comunicar la notícia la passada setmana.

stats