ENQUESTA POSTELECTORAL
Política 07/12/2010

Els votants del PSC prefereixen Chacón per dirigir el partit

La ministra de Defensa supera Montserrat Tura i Antoni Castells en el lideratge de la formació socialista

Redacció
1 min
Carme Chacón i José Montilla, durant l'acte de cloenda de la campamya electoral del PSC.

BarcelonaEl sondeig encarregat per l'ARA assenyala en la seva entrega d'avui –la podeu llegir completa a la versió en paper del diari o en el quiosc digital– que, entre els votants del PSC, la ministra de Defensa, Carme Chacón, és la preferida per dirigir el partit després de la renúncia de José Montilla. La ministra obté un 32,8% de suport i Celestino Corbacho és el segon favorit amb un 14,7%. Lluny queda el sector catalanista del PSC. La consellera de Justícia en funcions, Montserrat Tura, és la millor opció per un 14,5% de l'electorat, mentre que Antoni Castells queda despenjat del podi amb tan sols un 10,6% de suport. Igualment, algunes dades del sondeig demostrarien que els socialistes han perdut electors de la seva vessant més catalanista. Així, mentre els votants del 2010 prefereixen teixir més lligams amb el PSOE, els del 2006, que aquesta vegada no han donat la confiança a Montilla, preferirien marcar distàncies amb el partit espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quant a ERC, més de la meitat del seu electorat considera que Joan Puigcercós hauria de dimitir, tot i que només un 12,4% preferiria un retorn de Josep-Lluís Carod-Rovira. El fins ara president del Parlament, Ernest Benach, és qui més consens obté entre els votants republicans per liderar la formació independentista.

L'enquesta també destaca que Artur Mas no només és l'únic líder que obté una puntuació mitjana superior al cinc, sinó que també aconsegueix que l'aprovin els votants de tota la resta de partits.

stats