Política 18/12/2014

El ministre de Justícia insta Catalunya a fer honor a la seva tradició "pactista"

Rafael Catalá diu a Barcelona que ni Catalunya ni Espanya haguessin sortit de la crisi per separat i recorda que els catalans van votar més a favor de la Constitució que no de la independència el 9-N

Acn
1 min
El ministre de Justícia, Rafael Catalá. EFE

BarcelonaEl ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha instat aquest dijous al matí a Catalunya a seguir la seva tradició història de "pactisme" i de compliment de la llei, i de mantenir els seus lligams amb la resta de l'Estat. El ministre ha assegurat que davant de la "imatge monolítica" que, segons diu, es vol donar de Catalunya, hi ha veus diferents que aposten per seguir dins d'Espanya. En aquest sentit, ha recordat que els catalans van votar a favor de la Constitució del 1978 per sobre de la mitjana estatal, i en canvi "dos de cada tres catalans" no van anar a votar en el procés participatiu del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva primera visita oficial a Catalunya des que va ser nomenat ministre, i en una intervenció al Forum Europa - Tribuna Catalunya, davant d'empresaris i autoritats, ha animat la societat catalana a no mirar a una Edat Mitjana, diu, "mitificada" i sí al futur, tenint en compte els suposats beneficis de la permanència a la Unió Europea.

"Diàleg i lleialtat"

El ministre, que ha fet el discurs en català i castellà, ha demanat "diàleg i lleialtat" i ha assegurat que el govern de Rajoy "busca solucions, defuig l'enfrontament i obre les portes", però també "fa complir la llei". De fet, Catalá ha dit que Catalunya té els mateixos problemes econòmics que la resta de l'estat, però pot ser una de les impulsores de la sortida de la crisi.

stats