Política 22/05/2016

El periodista Miquel Calçada encapçalarà la llista de Convergència al Senat per al 26-J

Artur Mas tancarà la candidatura per Barcelona en un gest de suport a Homs, triat ahir cap de files del partit a través de primàries

Oriol March
1 min
El periodista Miquel Calçada / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl periodista Miquel Calçada serà el cap de llista de Convergència al Senat. Així ho ha proposat aquest diumenge el candidat del partit al Congrés dels Diputats, Francesc Homs, que ahir es va imposar en les primàries internes davant Sílvia Requena amb un 77,6% dels vots. Calçada ja va integrar la llista de Junts pel Sí –no anava en llocs de sortida– i debutarà d'aquesta manera, en cas que surti escollit, en la vida parlamentària a l'Estat. Artur Mas, president del partit, tancarà la llista per Barcelona, i just per sobre seu hi haurà Requena.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Conegut pels seus programes de televisió, el periodista català és nítidament independentista. Agafa el relleu com a cap de llista al Senat de Miquel Àngel Escobar, un dels fitxatges estrella de Democràcia i Llibertat per al 20-D. Escobar, però, no va ser escollit per la ciutadania i, poques setmanes després, va ser triat delegat del Govern a Barcelona.

El consell nacional que CDC celebra aquest diumenge després de la jornada de votacions d'ahir s'encarregarà de validar la llista i el programa que el partit portarà a Madrid sota la batuta d'Homs, que el 20-D va obtenir vuit diputats.

stats