Política 25/05/2016

Miquel Calçada: "Em sembla més interessant que hi hagi un independentista al Senat que no pas que no hi sigui"

En declaracions a RAC1, el periodista i cap de llista de Convergència al Senat per al 26-J demana unitat d'acció a totes les formacions sobiranistes per assolir la fita d'una Catalunya independent

Ara
2 min
El periodista Miquel Calçada en una imatge d'arxiu

Barcelona"En aquest moment de postautonomia i de preindependència en què ens trobem cal treballar en el mentrestant, en el qual des de l'estat espanyol ens continuen menystenint". Així ha argumentat el periodista Miquel Calçada el motiu per al qual ha acceptat encapçalar la llista de Convergència al Senat per al 26-J.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista aquest dimecres 'El món a RAC1', Calçada ha explicat que va ser el mateix cap de llista del partit al Congrés, Francesc Homs, qui li va proposar el repte, i ha assegurat que ell el va acceptar per exercir-lo com a independent perquè "en el moment en què ens trobem, em sembla més interessant que hi hagi una persona independentista al Senat que no pas que no hi sigui".

Calçada ha admès que, d'entrada, un pot tenir la sensació que el Senat és un "cementiri d'elefants". Tanmateix, ha defensat que, "de la mateixa manera, si algú hi vol anar a fer una feina determinada, l'hi pot fer". I aquest és el seu objectiu: "Des del Senat hi ha tota una sèrie de qüestions que poden ajudar el govern de Junts Pel Sí a arribar on volem arribar".

"En la mesura que es pugui, tothom que vulgui que aquest país es converteixi en estat ha de posar-hi el coll i comprometre-s'hi", ha subratllat Calçada, alhora que ha assegurat que "si m'haguessin demanat una altra cosa, doncs una altra cosa".

En aquest sentit, ha insistit que "ens toca remar cadascú des del seu posicionament i des del lloc que cregui que ha d'ocupar". I ha conclòs: "El que vull és que Catalunya es converteixi en un estat i dedicar el temps a una altra cosa".

Sobre el fet que ERC i Convergència concorrin per separat al 26-J, Calçada ha admès que, per a ell, hauria sigut millor que haguessin anat junts, perquè "per al pas que volem fer, no hi ha manera millor que anar junts". En aquest sentit, ha apel·lat a la "unitat d'acció" de totes les forces sobiranistes i ha aprofitat per llançar un dard a la CUP, la qual ha descrit com una "amalgama" d'ànimes: "Hi ha un sector majoritari que està en el procés, i un altre sector que no acabo de veure, francament, quina és la qüestió que defensen", ha dit. "Europa ens prendrà seriosament quan actuem seriosament, i aquesta sensació d'estabilitat inestable genera sensació de decepció a la societat", ha conclòs.

Per últim, Calçada ha considerat que la refundació de Convergència culminarà en un nou partit cridat a ocupar l'espai del centre, una posició en la qual ha admès que ell se sent "còmode", malgrat no ser militant de Convergència ni haver-s'ho plantejat.

stats