Política 22/06/2017

Iceta serà proclamat candidat del PSC a la presidència de la Generalitat

El termini per presentar-se a les primàries del partit conclou sense que ningú disputi la candidatura al primer secretari socialista

Marc Toro
1 min
Miquel Iceta després de ser ratificat com a primer secretari del PSC al XIII congrés del partit

BarcelonaCap sorpresa: el PSC no haurà de celebrar primàries per escollir el seu candidat a la presidència de la Generalitat. Aquest dijous a les dues del migdia concloïa el termini per presentar candidatura i només n'hi havia una de formalitzada, la del primer secretari, Miquel Iceta. El ja cap de files dels socialistes al Parlament, doncs, serà proclamat candidat de cara a les pròximes eleccions en un consell nacional que tindrà lloc al juliol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La mesa del consell nacional, d’acord amb la comissió executiva del partit, iniciarà ara el procediment de ratificació i proclamació del candidat", ha conclòs la presidenta de l'òrgan, Maria Miranda, en un comunicat, on remarca que per als socialistes “els processos oberts són una eina d’aprofundiment democràtic que dona resposta a la demanda de la societat que hi hagi organitzacions polítiques transparents i participatives". Tal com marquen els estatuts del PSC, Iceta haurà de delegar les seves funcions com a primer secretari al president del partit, Àngel Ros, mentre és candidat.

La rival d'Iceta a les primàries per liderar el partit, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ja va descartar fa temps la seva candidatura. Des d'aquest cap de setmana, a més, s'encarregarà de pilotar l'àrea de polítiques socials a la nova executiva de Pedro Sánchez. Al partit ja donaven per fet que cap altre dirigent o militant aspiraria a competir amb Iceta en unes primàries que s'havien de celebrar el 15 de juliol, per a les quals es necessitaven un mínim de 859 avals o 57 signatures de membres consell nacional.

stats