Economia
Política 01/02/2012

Miquel Roca: "Va ser un error no incloure el concert a l'Estatut del 1979"

Recomana "fitxar Pep Guardiola per insuflar ànims al país"

Ara
2 min
Una conversa amb Roca L'exsecretari general de CDC està retirat de la política i té un prestigiós bufet d'advocats, però la política li continua corrent per les venes.

BarcelonaUn dels pares de la Constitució, Miquel Roca, considera que va ser "un error" no incloure el concert econòmic a l'Estatut de Catalunya del 1979. En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', però, Roca assegura que té "la consciència tranquil·la", ja que CiU –el partit del qual ell formava part– i ERC van mostrar-s'hi favorables, però la reivindicació no va quallar perquè va topar amb l'oposició dels altres partits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Roca ha assegurat que els conceptes de "pacte fiscal" i "concert econòmic" són "difícils d'entendre un sense l'altre", ja que "un pacte fiscal és la base d'un document que es diu concert". En la seva opinió, reclamar un pacte fiscal és "un acte de responsabilitat": "Jo seré responsable del meu propi futur, i ja no em podré queixar".

D'altra banda, Roca ha apostat per l'optimisme com a forma per fer tirar el país endavant, i en aquest sentit ha ironitzat: "Hauríem de fitxar Pep Guardiola per donar ànims al país". Malgrat tot, però, ha assenyalat una diferència entre la situació a Catalunya i al Barça: "La unitat de vestidor". Segons ell, si al país hi hagués "unitat d'acció, seríem imparables".

Sobre l'acte d'aquest dimarts en què la societat civil catalana va unir-se per reclamar el pacte fiscal, Roca ha destacat que va servir per demostrar que "aquesta no és ua reivindicació de la burgesia catalana", sinó que "hi ha gent de filiacions polítiques molt diverses que creuen que Catalunya necessita el pacte fiscal". En aquest sentit ha remarcat que "a nivell de país estem molt millor que el 1899", ja que llavors, quan es parlava dels problemes del país, "es parlava dels problemes d'una minoria, i la resta no se la tenia en compte". Ara, en canvi, "hi ha un país amb veus molt plurals que són escoltades".

stats