Política 31/08/2014

Buch (ACM) ironitza sobre la reforma electoral del PP i afirma que així "amb un 40% ja faríem" pel doble sí el 9-N

El president de l'Associació Catalana de Municipis mostra el seu convenciment que Mas convocarà la consulta perquè "a dia d'avui no ens ha fallat"

Acn
2 min

BarcelonaEl president de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, ha estat crític amb la intenció del govern de Rajoy de reformar la llei electoral de cara als comicis municipals. En una entrevista aquest diumenge a la Xarxa de Comunicació Local, el també alcalde de Premià de Mar considera que el Partit Popular vol fer trampa amb mesures com marcar en un 40% dels sufragis el topall per a l'elecció directa d'un alcalde. En aquest sentit, Buch ha ironitzat traslladant aquesta possibilitat a la consulta del 9-N i en els vots necessaris perquè guanyi el 'Sí-Sí'. "No caldrà un 51% de vots favorables", ha dit "amb un 40% ja faríem", ha apuntat. Miquel Buch denuncia que els populars volen introduir canvis en la llei electoral per tal de no perdre a les municipals ciutats importants com València o Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Confiança en Mas

En l'entrevista, el president de l'ACM ha mostrat el seu convenciment que el president Mas no es farà enrere en la convocatòria de la consulta del 9-N. "Per més que molts diguin que Mas està pactant 'plans B', a dia d'avui no ens ha fallat", ha afirmat. Buch ha afegit que els ajuntaments obeiran el Parlament amb la llei de consultes. "Farem el que les lleis manin i si tenim una llei a Catalunya i es convoca una consulta no direm pas que no", ha assegurat. Sobre això, Miquel Buch descarta que sorgeixi cap fissura en el conjunt de les localitats.

Optar a la reelecció a Premià de Mar

Seguint en clau municipal, Buch ha mostrat la seva il·lusió per seguir sent el batlle de Premià de Mar, i no descarta presentar-se a la reelecció el pròxim mes de maig. "Em faria gràcia continuar, tenim dues o tres coses importants que m'agradaria acabar per tancar aquesta etapa com a alcalde", ha manifestat. Buch va arribar de manera sobtada a l'alcaldia premianenca l'any 2007, en substitució de Jaume Batlle, mort en accident de trànsit i va ser reelegit en les següents eleccions.

stats