Política 30/09/2014

Iceta, partidari d'acatar la supensió del TC i aturar els preparatius del 9-N

El primer secretari del PSC matisa que "això no és donar-se per vençut ni renunciar a la consulta". Admet que veu "difícil" que el 9-N "arribi a ser legal"

Ara
2 min
Miquel Iceta.

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s'ha mostrat partidari avui dimarts d'acatar la suspensió cautelar de la llei de consultes catalana i el decret de convocatòria del 9-N dictada pel Tribunal Constitucional i aturar, així, els preparatius i la campanya institucional per a la consulta. Així s'ha pronunciat en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', en què, tanmateix, ha matisat que això no vol dir "donar-se per vençut ni renunciar a la consulta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta no ha aclarit si el PSC farà campanya per la consulta, sigui quin sigui el sentit del vot que defensin, però ha admès que veu "difícil" que "aquesta consulta arribi a ser legal". En aquest sentit, ha aclarit que el seu partit no decidirà si fa campanya pel 9-N fins que no hi hagi una sentència ferma del TC.

Sobre el suport que el 9-N ha rebut a les files del PSC en l'àmbit municipal, Iceta ha afirmat que "entén" els regidors socialistes i que els "respecta" a tots: tant els "convençuts" com "altres que potser han sentit una certa pressió" social. Tanmateix, els ha volgut llançar una advertència: "La llei i la convocatòria estan suspeses, per tant, no poseu la vostra administració en fals", ha sentenciat.

El líder del PSC també s'ha referit al suport que el PSOE ha donat als recursos contra la llei de consultes i el 9-N presentats pel govern del PP, i ha admès que "no" se n'ha sortit a l'hora de fer "entendre" a Pedro Sánchez la diferència entre la llei de consultes i la convocatòria explícita del 9-N.

Per últim, Iceta ha admès converses amb el president Artur Mas sobre el procés sobiranista i, malgrat que no ha volgut donar detalls de les converses mantingudes, ha insistit que no veu Mas "situant-se fora de la llei". També ha reconegut que el que diu el president de la Generalitat "en públic i en privat" és "bastant semblant". I fins i tot s'ha atrevit a pronosticar que el president "no hauria fixat el 2014 com a data de la consulta" si hagués tingut majoria absoluta: "No ha tingut prou marge per fer millor les coses", ha conclòs.

stats