Política 27/09/2014

Iceta acusa Mas d'alimentar "una gran frustració" convocant la consulta

El líder del PSC assegura que la votació no es podrà celebrar de forma "legal" el 9-N

Sara González
1 min

Barcelona"El president Mas segueix generant falses expectatives i una gran frustració". Aquesta serà, segons el líder del PSC, Miquel Iceta, la conseqüència de la signatura del decret de convocatòria de la consulta que aquest dissabte ha protagonitzat el president de la Generalitat. El primer secretari dels socialistes ha reiterat que amb la pregunta fixada "no es podrà celebrar de forma legal" la consulta del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta ha recordat que els socialistes catalans van votar a favor de la llei de consultes, un fet que el PSOE no ha avalat, però ha advertit que Artur Mas ha comès "un error" utilitzant-la per convocar una consulta que "no té empara" en aquesta llei perquè planteja una pregunta pròpia d'un referèndum.

Amb tot, el dirigent socialista ha celebrat que el president català hagi assegurat que està "obert al diàleg", però l'ha emplaçat tant a ell com al president espanyol, Mariano Rajoy, a "posar-s'hi ja" perquè estan "en temps de descompte" per aturar el 9-N. Si bé el PSOE ja ha manifestat el seu suport al PP per impugnar la consulta, el PSC ha defensat que el govern espanyol "té dret" a presentar recursos al Tribunal Constitucional de la mateixa manera que ho fa el Govern davant les actuacions que considera que envaeix les seves competències.

"Així no podem seguir, no anem enlloc" ha subratllat el líder del PSC, que ha reiterat que no hi haurà solució sense votació però que aquesta només es podrà fer a través de "diàleg" i el "pacte".

stats