Política 19/11/2014

El "tenim pressa" de Miquel Iceta: "Els partidaris d'un acord encara en tenim molta més"

En una entrevista a RNE, el primer secretari del PSC insta Mas i Rajoy a reunir-se el 29 de novembre per "tranquil·litzar" els que volen "diàleg" per "desencallar" les relacions Catalunya-Espanya

Ara
1 min

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, considera que Artur Mas i Mariano Rajoy haurien de propiciar una trobada el pròxim 29 de novembre, aprofitant la visita que el president espanyol farà a Catalunya, i, parafrasejant la consigna de "tenim pressa" dels partidaris de l'estat propi, ha dit: "Els que volem un acord, encara tenim molta més pressa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 'Las mañanas de RNE', Iceta ha considerat que aquesta trobada "donaria una tranquil·litat als que pensem que només amb el diàleg se solucionarà el problema", i ha animat els dos mandataris a "agafar el toro per les banyes", a "no esquivar el problema" i a "abandonar els retrets".

En la mateixa mateixa línia, Iceta ha lamentat que "tenim dos governs que només parlen a través dels tribunals", i ha assenyalat com un dels principals atzucacs a resoldre "recuperar l'afecte trencat", un problema que és "intangible" però fonamental, ha parer seu. Alhora, també ha considerat qüestions a resoldre el "desajustament en les competències" i "com es vertebra el finançament autonòmic".

Sobre la reunió de la cúpula de fiscals d'avui dimecres per la querella contra el 9-N, Iceta ha dit que li "agradaria" que "coincidissin amb el criteri dels fiscals de Catalunya" perquè, si no, "entrarem en una via de judicialització d'un conflicte que és estrictament polític".

Iceta ha considerat que el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, s'ha vist "molt pressionat" i, preguntat sobre si hauria de dimitir, s'ha limitat a dir que "si fes cas al que li diuen els fiscals de Catalunya, demostraria la independència de la Fiscalia General de l'Estat".

stats