Iceta, a PP i Ciutadans: "No contribuirem a una política de fronts a Catalunya"

El primer secretari del PSC assegura que el president de la Generalitat, Artur Mas, hauria d'anar a la Meridiana "perquè ja fa temps que no és el president de tots"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha retret avui al PP i a Ciutadans que plantegin un bloc pel no a la independència a les eleccions del 27-S, malgrat negar el seu caràcter plebiscitari, i ha advertit que la seva formació "no contribuirà a una política de fronts a Catalunya". En una entrevista al programa 'Via Lliure' de RAC1, Iceta ha afirmat que, després de les pròximes eleccions catalanes, no voldria buscar pactes amb "qui neguen el problema o no aporten cap solució", sinó apostar per una alternativa "que no sigui de fronts" i que tingui com a objectiu que Catalunya "avanci".

"El PSC no contribuirà a una política de fronts a Catalunya, perquè una Catalunya dividida sempre és derrotada", ha defensat Miquel Iceta, que ha afegit que, si els resultats electorals ho propicien, el 28 de setembre pensa fer " sis o set trucades, una per cada grup", amb la finalitat de buscar "un acord tan ampli com sigui possible i, si pot ser, d'esquerres".

Iceta ha defensat la proposta de reforma federal amb què el seu partit vol solucionar el debat territorial a Catalunya i ha assegurat que al líder del PSOE, Pedro Sánchez, "cal convèncer-lo d'algunes coses, d'altres no cal", en relació amb aquest projecte.

Segons Miquel Iceta, Sánchez està convençut que el "camí" és la reforma federal, però, ha admès, si se li planteja el concepte de nació "caldrà debatre molt" amb ell, "per l'equiparació equivocada entre nació i estat" que sol fer-se. "Hi ha un debat, el de nació, que a Espanya cou molt, és un dels sagraments que no es poden tocar", ha reconegut el líder socialista, que s'ha mostrat convençut que a la resta de l'Estat hi ha "gent que reconeix la realitat plural d'Espanya", per la qual cosa al final d'una negociació seria possible arribar a un "consens".

Després d'afirmar que no acudirà a la manifestació de l'11-S a la Meridiana de Barcelona perquè no és independentista, Iceta ha afirmat que Artur Mas sí que hi hauria d'anar -"el quart de la fila, com el número que ocupa a la llista"- perquè "fa temps que ja no és el president de tots".