Política 25/11/2011

Iceta insisteix en la necessitat d'una llista unitària però diu que si no l'aconsegueix retirarà la seva candidatura

Tot i que Ros, Navarro i Elena rebutgen la seva proposta, el vice-primer secretari del partit creu que hi ha més elements que els uneixen que no que els separen

Ara
1 min

BarcelonaEl vice-primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha insistit aquest divendres en la necessitat de formar una llista unitària per al congrés que celebrarà el partit els propers dies 16, 17 i 18 de desembre, on es triarà el nou primer secretari. Aquest dijous ja es va postular per liderar el PSC en cas d'aconseguir la unitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Els matins de Catalunya Ràdio, Iceta ha dit que "és més el que ens uneix que el que ens separa", tot i que, fins ara, els altres tres candidats hagin rebutjat la seva proposta.

El dirigent socialista ha justificat que una candidatura única és el millor per al PSC, tenint en compte els "moments de dificultats" que travessa, i ha afegit que el pitjor seria que del congrés se'n sortís amb el partit encara més dividit.

Iceta ha afegit que si no aconsegueix la llista unitària retirarà la seva candidatura. Diu que "una cara antiga" no representa el canvi, tot i que sí que "el pot fer". En aquest sentit, creu que és més important que "les coses vagin bé" que no pas que ell "vagi al davant".

També ha dit que no s'han posat d'acord per triar la candidatura, però assegura que "ens convindria anar junts".

Iceta creu que la nova direcció del PSC tindrà l'avantatge de no haver de superar unes eleccions immediatament, i per això s'ha mostrat confiat que la nova imatge del partit pugui tirar endavant la idea del canvi que necessita.

stats