Política 15/07/2015

Iceta acusa Mas de "parapetar-se" darrere de Romeva: "Jo, si vull ser president, encapçalo la llista"

El primer secretari del PSC creu que aquest esquema és una "anomalia" i constata que és "la llista que va voler Artur Mas"

Acn
1 min
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en una atenció als mitjans aquest diumenge a Vilanova del Camí / ACN

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha acusat aquest dimecres el president de la Generalitat, Artur Mas, de "parapetar-se" darrere de Raül Romeva, Carme Forcadell i Muriel Casals. "Jo, quan vull ser president de la Generalitat, encapçalo la meva llista. No acabo d'entendre la lògica d'una llista en la qual qui es presenta per ser president va el quart", ha dit Iceta en declaracions als mitjans abans de participar en el seminari 'Un nou Estatut dels Treballadors per a un treball digne'. Al seu parer, fer això és una "anomalia que podrien haver-se estalviat perfectament". En tot cas, ha constatat que aquesta és la "llista que va voler Artur Mas".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Iceta, si el que pretenen és que Mas sigui el president, en cas d'obtenir la majoria, i Oriol Junqueras sigui el vicepresident, "podrien haver anat perfectament primer i segon" de la candidatura. "És ganes de parapetar-se darrere d'altres persones", ha dit. El dirigent socialista ha negat que aquesta sigui una llista unitària, sinó de CDC i d'ERC amb la presència d'independents. També ha rebutjat que siguin unes eleccions per declarar la independència.

De tota manera, sí que ha volgut mostrar el seu màxim respecte per a totes les persones, particularment per a Romeva, que coneix.

stats