Política 14/07/2014

Iceta diu que la nova executiva del PSC serà "integradora", però no una "olla de grills"

El nou primer secretari del PSC s'obre a integrar militants dels corrents crítics Avancem o Moviment Catalunya

Efe
2 min
El futur primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha votat aquest diumenge / ACN

BarcelonaEl nou primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha expressat aquest dilluns la seva voluntat de formar una executiva plural, però ha advertit que la integració "té també els seus límits" i que "posar tothom a dins", com va fer el seu antecessor, Pere Navarro, va suposar convertir-la en "una olla de grills".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', Iceta ha anunciat, també, que després de ser escollit líder del partit a les primàries d'ahir, deixarà la mesa del Parlament i es convertirà en president del grup del PSC a la cambra catalana, per la qual cosa "qui farà les preguntes al president de la Generalitat a la sessió de control seré jo mateix".

El nou primer secretari dels socialistes catalans ha reconegut que per formar l'executiva té "un puzle complicat", i ha indicat que a partir d'avui s'instal·larà a la seu del PSC, al carrer Nicaragua, i començarà a "parlar amb tothom" i contactarà amb les persones que creu que han de ser a l'executiva, "però dient-los que vénen a un equip de treball i que, per tant, és convenient que comparteixin el projecte polític".

"Quan es parla tant d'integració –ha recordat Iceta–, qui més ha practicat la integració en el PSC ha estat Pere Navarro, i no sempre ha estat ben correspost, i això té també els seus límits. Amb la voluntat del primer secretari no és suficient, els altres han de posar també de la seva part".

Tanmateix, i en declaracions a 'Els matins' de TV3, Iceta ha dit que "segur" que intentarà integrar militants dels corrents crítics Avancem o Moviment Catalunya, "i més d'un, si pot ser".

Iceta ha assegurat que li agradaria que el seu nou equip fes "patxoca", i que en conèixer la nova direcció del PSC la gent digués: "Quin equip més potent, més seriós, més treballador".

D'altra banda, el líder socialista ha reiterat que no té "cap intenció" de presentar-se com a candidat del PSC a la Generalitat, i ha dit que al partit "hi ha candidats possibles magnífics", per la qual cosa està convençut que a les primàries que se celebrin "hi haurà molt bons candidats i la nostra labor serà trobar el millor".

stats