Política 30/08/2014

Iceta reitera que no assistirà a la 'V' de la Diada i insisteix que la pregunta del 9-N "no va enlloc"

"Altres anys no ens trobaven a faltar, sinó que ens criticaven", ha ironitzat el primer secretari del PSC

Europa Press
1 min

TarragonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha reiterat aquest dissabte que el partit no assistirà a la manifestació en forma de 'V' de la Diada i que la pregunta consensuada per a la consulta que el Govern vol convocar per al 9 de novembre "no va enlloc". En declaracions als periodistes abans de reunir-se amb militants a la Selva del Camp (Tarragona), ha destacat referint-se als participants de la 'V': "Volen la independència, nosaltres no; volen una pregunta per al 9 de novembre que no va a cap lloc, i ja estan dient que no cal fer cas del Tribunal Constitucional: és molt difícil que el PSC hi doni suport".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, ha assegurat que respectarà els que assisteixin a la manifestació, i ha reconegut que fins i tot alguns "socialistes hi voldran anar".

En referència a les declaracions que la presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha fet a Europa Press invitant el PSC a unir-se a la convocatòria, ha ironitzat: "Altres anys no ens trobaven a faltar, sinó que ens criticaven".

Iceta ha reiterat que el president de la Generalitat, Artur Mas, pot tenir el suport socialista "en una consulta que es pugui fer, en una política que rellanci l'economia, en una educació i una sanitat pública, i a fer institucions més transparents".

"Es pot comptar amb nosaltres però no en una consulta impossible, en la independència i en la ruptura i divisió dels catalans", ha asseverat després de reiterar que, pel PSC, no pot celebrar-se la consulta amb la pregunta proposada.

stats