Política 05/10/2014

Miquel Iceta es postula per ser candidat del PSC a la Generalitat

El primer secretari dels socialistes catalans insta l'autoritat electoral del partit a preparar el dispositiu per a unes primàries el 26 de juliol, i a flexibilitzar-ho en cas de comicis anticipats

2 min

Miquel Iceta ha fet el pas. El primer secretari del PSC s'ha postulat davant del consell nacional del partit per ser el candidat dels socialistes catalans a la presidència de la Generalitat. Passarà per primàries, en un procés que ha fixat, d'entrada, per al 26 de juliol, coincidint amb les del PSOE, una data que hauria de flexibilitzar-se en cas que el president de la Generalitat, Artur Mas, convoqués eleccions anticipades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per tot plegat, ha instat l'autoritat electoral i l'organització del PSC a treballar per preparar el dispositiu i el reglament necessaris per a aquest procés intern. Ho ha anunciat en presentar el seu informe polític, en el seu primer consell nacional com a líder del PSC. El primer secretari socialista ha assegurat que vol seguir exercint la tasca d'oposició al Parlament els pròxims dos anys i ha reiterat el seu oferiment a "ajudar el Govern" els pròxims dos anys també si l'executiu renuncia al 9-N per "afrontar els problemes dels catalans" i fer una consulta el 2016. "Però que ningú es confongui: no ens fan cap por les eleccions; ens agraden. A mi personalment m'estimulen les campanyes electorals i potser ha arribat l'hora no només d'afrontar-les com a candidat a diputat sinó com a candidat socialista a la presidència de la Generalitat".

Primàries el mateix dia que el PSOE

"Ho decidirem entre tots", ha assegurat en explicar que tornarà a passar per primàries. De fet les ha proposat per al 26 de juliol, la mateixa data que va escollir el líder del PSOE, Pedro Sánchez, per a les eleccions internes a candidat a la Moncloa. La data és "més d'un any abans" de quan toquen formalment. Ara bé, Iceta també ha plantejat que les eleccions a Catalunya poden ser anticipades i que en aquest cas s'hauria d'avançar també la data de les primàries del PSC.

stats