Iceta, sobre el 27-S: "Quan parlo d'engany no exagero, perquè a la gent se li diuen coses que no passaran"

En una entrevista a Catalunya Ràdio assegura que les eleccions plebiscitàries no poden substituir un referèndum. Prefereix votar sobre un "acord" i no sobre un "trencament"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que "no exagera" quan parla d'un "engany" en referència a les eleccions plebiscitàries i la consecució de la independència, "perquè a la gent se li diuen coses que no passaran". "Unes eleccions no poden substituir un referèndum", ha apuntat Iceta en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio' en què ha ironitzat sobre la possibilitat que se celebrin unes eleccions l'any 2016 per seguir endavant amb el procés sobiranista en cas d'una hipotètica victòria del sí als comicis del 27-S.

"A la gent no se la pot confondre més", ha considerat Iceta, que ha explicat la seva preferència per votar sobre un "acord" –la reforma federal– i no sobre un "trencament" –la independència–. "De forma unilateral no hi ha sortida. Es fan molts focs artificials per no reconèixer el que és obvi", ha apuntat sobre la consecució de la plena sobirania.

Iceta ha apuntat que "no plegarà" en cas de treure menys diputats dels que ara té el PSC, un total de 20 a les últimes eleccions al Parlament. "El meu càrrec sempre està a disposició [dels seus superiors]", ha matisat poc després.

Més continguts de