Política 23/12/2014

Iceta espera que el president Mas "no es vegi perjudicat" per les querelles pel 9-N

El primer secretari considera que Mas "va defensar unes idees i un mecanisme participatiu"

Acn
1 min

Vilafranca del PenedèsEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha lamentat l'admissió a tràmit de les querelles del 9-N per part del TSJC i espera que el president Mas "no es vegi perjudicat". En aquest sentit, ha afegit que Mas "va defensar unes idees i un mecanisme participatiu" que els socialistes no compartien però, que al seu parer, "en cap cas han de ser objecte de persecució penal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El PSC ja es va manifestar en contra de la impugnació del 9-N i en contra de la presentació de la querella per part de la Fiscalia General de l'Estat. Hi veiem la mà del PP al darrera", ha afirmat Iceta des del Vinseum de Vilafranca del Penedès, on s'ha fet la presentació de Francisco Romero com a cap de llista per a les municipals. "Lamentem la decisió del TSJC, tot i que és una decisió judicial que òbviament cal respectar", ha afegit.

El líder socialista ha insistit que la solució al "problema" entre Catalunya i l'Estat ha d'arribar "a través dels mecanismes de la política" i ha insistit en emplaçar als governs català i espanyol a negociar una "revisió del sistema de finançament" tot recordant la seva proposta del "quitament del deute a les comunitats autònomes ". Per a Iceta, l'Estat està "imposant un esforç excessiu a les comunitats autònomes i als ajuntaments".

stats