CORRUPCIÓ

Detingut l'exconseller de Turisme balear, Miquel Nadal (UM), acusat de desviar fons públics

La Fiscalia Anticorrupció de les Balears apunta que l'expresident d'Unió Mallorquina s'hauria embutxacat fons i comissions quan governava el PP, entre 2003 i 2007

L'exconseller de Turisme en la passada legislatura i expresident d'Unió Mallorquina (UM), Miquel Nadal, ha estat detingut avui en relació amb el cas Ibatur, en el qual la Justícia investiga el presumpte desviament de fons públics de l'Institut Balear de Turisme. Fonts jurídiques han informat que aquesta operació està dirigida per la Fiscalia Anticorrupció de les Balears i deriva de la investigació duta a terme pel Jutjat d'Instrucció 2 de Palma respecte a aquesta causa de suposada corrupció. En el cas Ibatur s'indaga el suposat desviament de fons i cobrament de comissions al voltant del citat institut públic durant la legislatura 2003-2007, quan el PP governava a Balears. Durant aquest període, Nadal era vicepresident del Consell de Mallorca.

Nadal està imputat en altres casos judicials, en concret a Can Domenge, Son Oms, Maquillatge i Voltor. Va ser detingut el febrer de 2010, quan era titular de Turisme del Govern balear i regidor de l'Ajuntament de Palma, en el marc de l'operació Voltor, que tracta sobre desviaments de fons en la passada i anterior legislatures des del Inestur, organisme dependent de la Conselleria de Turisme que estava controlat per UM fins que aquest partit va ser expulsat del Govern arran d'aquest cas. El cas Can Domenge, tracta sobre la suposada venda fraudulenta de terrenys per a la construcció d'habitatges a Palma, Son Oms sobre la requalificació d'un polígon industrial a la capital balear i Maquillatge sobre suposat desviament de fons del Consell a membres d'UM i el presumpte finançament il·legal del partit. Aquests tres últims casos es refereixen a supòsits fets delictius ocorreguts durant la legislatura 2003-2007.