CAP AL 25-N
Política 19/10/2012

Un centenar de membres d''EUiA lamenten en un manifest l'exclusió de Miralles i Civit de les llistes

Ara / Acn
1 min
Joan Herrera i Jordi Miralles a la cimera sobre el pacte fiscal al Palau de la Genralitat

BarcelonaUn centenar de membres d'EUiA donen suport en un manifest als diputats Jordi Miralles i Mercè Civit, després que hagin quedat fora de les llistes d'ICV-EUiA a les eleccions del 25-N. Segons expliquen en una carta, a la que ha tingut accés l'Ara, malgrat que inicialment van ser proposats pel coordinador nacional d'EUiA per ser els números 1 i 2 d'EUiA a la llista de la coalició, pocs dies després van ser "desproposats". Així, el partit va prescindir directament de Miralles per a les llistes i Civit va ser relegada al número 14 de la coalició entre ICV i EUiA, sense possibilitats de sortida. Per als firmants del text, caldria "rendibilitzar el bagatge i l'experiència política" dels diputats, "així com la feina feta des del grup parlamentari d'ICV-EUiA", i afirmen no compartir amb la direcció la decisió de no comptar amb ells.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els signants, afiliats a EUiA amb diferents càrrecs, no entenen que la direcció prescindeixi de Miralles i Civit, als que consideren molt ben preparats, per les seves experiències i coneixements de l'Estatut i el pacte fiscal, per afrontar la propera legislatura, que veuen marcada per la defensa dels drets socials, nacionals i la consulta al poble de Catalunya.

El "model conservador" de CiU

A més de defensar aquests diputats, els signants creuen que el 25-N és clau per als drets socials, però també nacionals; apunten que amb CiU al Govern es viu pitjor que el 2010 i que les retallades d'Artur Mas són els efectes d'un "model conservador".

stats