POLÍTICA
Política 02/06/2012

Miralles aposta per una coalició de les esquerres per fer front a les retallades

El coordinador general d'EUiA deixa el càrrec després de dotze anys al capdavant de la formació

Ara / Acn
1 min
Nuet i Miralles, durant la perimera jornada de la VI assemblea d'EUiA

SabadellEl coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, ha reclamat aquest dissabte "unitat" entre les forces de l'esquerra transformadora per fer front a les polítiques conservadores. Miralles ha apostat en el seu últim discurs com a coordinador nacional de la formació, durant la VI assemblea nacional d'EUiA, per una nova coalició formada per sindicalistes, gent del món de la cultura i persones d'altres partits "i que també estan d'acord" amb la necessitat que les esquerres del país conflueixin per plantejar una alternativa potent al centredreta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ja hem pogut veure qui ens ha portat a la situació de crisi que vivim, i precisament no ha estat la gent treballadora, sinó tots aquells que han jugat a l'economia de casino", ha criticat Miralles. També ha assenyalat que cal més dosis d'unitat "no només de les esquerres, sinó del conjunt de la ciutadania". Per l'encara coordinador general, la minoria d'especuladors que han portat el país a aquesta situació "formen part de l'oligarquia financera i d'aquells que políticament l'acompanyen [en referència a PP i CiU]". En canvi, segons ha afegit, "hi ha una majoria que el que vol és viure feliç i gaudir dels drets de què disposa i que li pertanyen".

Jordi Miralles tanca aquest dissabte una etapa de 12 anys al capdavant de la formació per cedir el relleu al senador Joan Josep Nuet. Aquest diumenge, 500 delegats de la formació decidiran, entre altres càrrecs, el nou coordinador general. Nuet és l'únic candidat, si bé fins diumenge al matí el termini de presentació de candidatures segueix obert. Malgrat que deixa la coordinació general, Miralles ha insistit que seguirà fent política "des de l'esquerra i per la unitat".

stats