CONFLICTE A ICV-EUIA
Política 03/01/2011

Miralles insisteix a reclamar el lloc de senador per a EUiA en lloc de cedir-lo a Saura

El líder d'EUiA reclama l'acta per a Nuet i espera arribar a un acord amb els seus socis abans del primer ple de la legislatura

Redacció
1 min
El coordinador general d'Esquerra Unida i Alternativa, Jordi Miralles.

BarcelonaEls dos socis de la coalició ICV-EUiA segueixen sense posar-se d'acord i reclamen per a si el senador per designació autonòmica que els pertocaria. Així, el coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, ha insistit avui que no comparteixen que “un acord que tenim no es compleixi” i ha insistit en què tenen “un acord de distribució de responsabilitats” i volen “que aquest acord es tiri endavant”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ja fa dues setmanes que ICV va anunciar al seu soci que serien ells els que escollirien qui ocuparia el lloc al Senat que actualment ocupa Joan Josep Nuet (EUiA), una plaça que, en cas que fos així, probablement recauria en l'exconseller i president d'ICV Joan Saura. Els ecosocialistes argumenten que els dos diputats perduts per la coalició són seus i, per aquest motiu, la repartició de càrrecs no es pot correspondre amb la del 2006. Davant d'aquesta notícia, la formació de Miralles ha argumentat que, segons uns acords firmats davant de notari, a ells els tornaria a recaure l'acta de senador, independentment dels resultats electorals.

Segons Miralles, el seu partit no ha tornat a parlar amb ICV sobre aquesta qüestió, però confia en arribar a una entesa abans del primer ple de la legislatura, quan probablement s'escollirien els senadors per designació autonòmica, però exigeix que es compleixin els acords “independentment de les persones”. Tanmateix, cal tenir en compte que, segons el mètode que s'utilitzi per distribuir els senadors, la coalició es podria quedar sense. Gairebé sempre s'ha utilitzat la fórmula de repartició de majors restes, fet que aportaria un senador al grup d'ICV-EUiA; però en algun cas s'ha utilitzat la llei d'Hondt, el que li faria perdre l'acta a la coalició en favor de CiU. La junta de portaveus ha de decidir el mètode definitiu.

stats