Política 19/05/2015

Collboni: "La meva candidatura no és per fer barricada, és per governar"

Núria Marín: "Em dol veure exalcaldes i exconsellers del PSC darrere d'ERC i CiU per fer-se la foto"

Sara González
3 min
Jaume Collboni i Pedro Sánchez en el míting central de la campanya del PSC pel 24-M a Barcelona / MANOLO GARCÍA

BarcelonaL'alcaldable del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ha centrat bona part de la seva campanya en reivindicar que el seu partit té l'hegemonia de l'esquerra i que és l'únic que pot garantir amb èxit un projecte de procés. "La meva candidatura no és per fer barricada, és per governar", ha sentenciat en el míting central de la campanya en el qual ha participat el líder del PSOE, Pedro Sánchez. El seu objectiu era deixar clar que la Barcelona en Comú que lidera Ada Colau no ha de ser l'alternativa a l'actual alcalde, Xaver Trias.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Collboni ha insistit que el canvi no vindrà de la de "la improvisació ni dels platós de televisió" i que cap altre partit pot "enderrocar el mur de la crisi i les desigualtats que ha aixecat la dreta". "Nosaltres no som cap capsa de sorpreses", s'ha recreat tot afegint que un projecte "no es pot improvisar en sis mesos". De fet, ha demanant més "humilitat i respecte" a Ada Colau.

L'alcaldable socialista ha proclamat que el temps de Trias s'"acaba" i que el dilema diumenge està entre "el futur o el passat, la solvència o la insolvència". Collboni ha reivindicat el llegat de Pasqual Maragall així com de Jordi Hereu també de la mà d'una ICV que ara "s'amaga" rere una coalició de partits on hi ha "una monja i Pablo Iglesias". Sobre Trias, ha lamentat que intenti "sotmetre la ciutat a la independència" mentre "calla la boca" davant de Rajoy a l'hora de reivindicar les inversions que necessita la ciutat.

El PSC ha fet mans i mànigues durant la campanya perquè la pèrdua de múscul territorial afecti al mínim possible el resultat electoral d'aquest diumenge. L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, no s'ha estat durant el míting central del PSC a Barcelona d'assenyalar alguns dels que, segons el seu parer, en són culpables: "Em dol veure alguns exalcaldes i exconsellers que en aquests moments van darrere dels candidats d'ERC i de CiU per fer-se la foto". Tot un dard als socialistes sobiranistes que en els darrers mesos han estripat el carnet i s'han aplegat a Moviment d'Esquerres i Avancem.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, per la seva banda, ha lamentat que en el cas de Barcelona les eleccions s'hagin intentat reduir a una "batalla entre Trias i Colau" i ha afegit que el seu partit no vol una "discussió entre el passat i la incertesa, entre la inèrcia i el daltabaix". Un cop més, el líder dels socialistes ha assegurat que només Collboni pot garantir que farà majories i acords pensant en Barcelona". I és que, ha recordat, CiU està "supeditada" al projecte independentista mentre que Colau va de la mà de Podem. També ha recordat que el temps està donant la raó al PSC, ja que el nou president de l'ANC, Jordi Sànchez, no considera que la DUI sigui el millor camí i el líder d'ERC, Oriol Junqueras assegura que no penja l'estelada a l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts perquè no és la bandera que representa tothom. "Benvinguts al seny, a la raó i a la realitat", ha etzibat.

Tant Marín com l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, que també ha intervingut en el míting, han reivindicat acabar amb els governs de dretes que han "manllevat el futur" de molts ciutadans, especialment els joves. Parlon ha recordat, amb referència al procés sobiranista, que "mentre s'aixequen banderes" els governs de Catalunya i Espanya no són capaços de negociar un nou sistema de finançament mentre la gent "s'ho passa molt malament".

Els socialistes celebren el seu míting central al Centre de Convencions Internacional de Barcelona, al Fòrum, en el qual, segons l'organització del partit, han assistit prop de 2.000 persones.

stats