Política
Política 02/11/2011

El fill de Moisès Broggi: “No volia crear polèmica”, respecte a l'acusació a la candidatura d'ERC-RCat-Catalunya Sí d'aprofitar-se del seu pare

Marc Antoni Broggi assegura que “respecta” la decisió del seu pare i el "meravella" que tingui la il·lusió de "participar" en la política del país, i "no només mirar"

Ara
2 min
Marc Antoni Broggi, president del Comitè de Bioètica de Catalunya

BarcelonaEl fill de Moisès Broggi, Marc Antoni Broggi, ha matisat les seves declaracions d'aquest diumenge respecte a si la inclusió del seu pare a la candidatura d'ERC-RCat-Catalunya Sí era una manera d'aprofitar-se'n i aquest dilluns ha dit “no volia crear polèmica”. En una entrevista a Els matins de TV3, el cirurgià i president del comitè de Bioètica de Catalunya ha assegurat que “respecta” la decisió del seu pare i el “meravella” que tingui la il·lusió de “participar” en la política del país, i “no només mirar”. Considera que és bona manera d'encarar bé el final de la vida, però el preocupa que "aquesta inquietud” sigui “excessiva” per a la seva salut. No obstant això, Broggi creu que s'ha d'acceptar que la gent propera “prengui decisions” que “potser nosaltres no prendríem”. El cirurgià assegura que, després de les seves paraules, cap membre de la candidatura encapçalada per ERC s'ha posat en contacte amb ell, i subratlla que tampoc n'ha parlat amb el seu pare, del qual ha assegurat que “es troba en perfecte estat de salut”, tot i que el preocupa el cansament que pugui causar-li “si ha de fer una campanya”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cirurgià Marc Antoni Broggi va encendre la polèmica aquest diumenge, quan en una entrevista al programa Via lliure de RAC1 va assegurar que veu "aprofitament" darrere de la decisió de la candidatura d'ERC-RCat-Catalunya Sí d'incloure el seu pare a les llistes de la formació per a les eleccions al Senat.

"Hi ha bastant d'aprofitament o d'utilització", va dir el cirurgià. A més, va afegir que ho veu "complicat", perquè el seu pare, de 103 anys, es presenta per la llista però "no hi podrà anar" perquè "això és a Madrid".

Després d'aquest comentari va dir a la presentadora que "preferiria parlar d'una altra cosa".

stats