Política 22/12/2018

El govern de Molins de Rei aparta "de manera cautelar" el regidor d'ERC acusat d'agredir una companya

Els republicans mostren el desacord amb la decisió perquè "elimina la presumpció d'innocència"

Acn
2 min
Captura de l'article de la regidora de Molins de Rei

BarcelonaEl govern municipal de Molins de Rei va decidir ahir al vespre apartar "de manera cautelar" el regidor d'ERC Eduard Suárez després que la també regidora republicana Sílvia Guillén l'acusés d'una presumpta agressió masclista en un article publicat al mitjà local 'Viu Molins de Rei'. En un comunicat, l'executiu dona "ple suport" a Guillén recordant que tant el consistori com el govern municipal s'han manifestat reiteradament "contra qualsevol agressió o conducta masclista".

"Atès que la regidora denunciant no gaudeix del clima de confiança i tranquil·litat necessari al govern, s'ha activat el protocol municipal d'assetjament per motius de gènere", afegeix el comunicat. Al seu torn, l'executiva d'ERC a Molins de Rei ha mostrat en un altre comunicat el desacord amb la decisió perquè "elimina la presumpció d'innocència".

Els republicans lamenten que ni CiU ni la CUP, els altres dos partits que formen part del govern municipal, s'hi hagin posat en contacte per escoltar la seva versió dels fets, tot i que ahir dimecres van anunciar que obrien un expedient per estudiar el cas. Afegeixen que, "donada la falta de confiança amb els grups que componen el govern", creuen que "s'ha trencat de manera cautelar el consens" perquè "les ganes de fer mal a ERC estan per damunt de buscar la veritat".

Agressió masclista

A la carta publicada a 'Viu Molins de Rei', Guillén denunciava que ERC havia intentat silenciar l'agressió masclista que va patir a finals de maig passat, quan Sáez, amb qui tenia discrepàncies polítiques, la va acorralar a la porta del consistori i la va agafar dels braços amb força per obligar-la a parlar amb ell. També assegurava que en el moment dels fets va advertir el seu company de partit que li estava fent mal i li va demanar diverses vegades, sense èxit, que la deixés anar. Finalment, i davant diversos testimonis, assegura, va fugir corrents.

A la carta Guillén detalla que la qüestió es va tractar en diferents reunions del partit, tant d'àmbit local com comarcal, i que fins i tot va rebre les disculpes del suposat agressor, però que quan va reclamar que es fes pública l'agressió una bona part dels seus companys se li van girar en contra acusant-la a ella d'assetjar-lo a ell.

Suárez es defensa

En un altre escrit publicat també a 'Viu Molins de Rei', Suárez s'ha defensat de les acusacions negant haver agredit la regidora. Segons explica, aquell dia de març ell va intentar parlar amb Guillén, la va agafar pel braç i li va demanar per parlar després de dies en què ella el defugia. "Hem de parlar, així no podem anar, m’has d’escoltar”, li va dir. Aleshores ella es va desprendre del braç dient “A mi no m’agafis, deixa’m anar”, i se'n va anar. Segons Suárez –que critica que la versió de la regidora ha canviat amb els mesos–, en cap cas la va arraconar ni la va agafar pels braços.

Suárez, que anuncia en aquest escrit que plega de regidor, lamenta "les amenaces i el linxament" a què, diu, s'ha vist sotmès. "La indefensió i la impotència de ser acusat en un judici públic i mediàtic, mig assenyalat sense possibilitat de defensa després de més de vuit mesos de calvari familiar per netejar el meu nom, embrutat amb rumors i acusacions d’amagat primer i públiques després, està sent molt dura i injusta", lamenta.

stats