ELECCIONS 22-M
Política 04/03/2011

Les raons d'una regidora que plega del "sainet" de la política

Montserrat Cateura, de l'equip de govern de Molins de Rei per ICV, anuncia que no es tornarà a presentar amb un text carregat de crítiques cap a tots els partits

Acn
2 min

Molins de Rei"Semblem actors d'un sainet de premsa groga". "S'està atiant la desafecció i el desencant amb debats engegats des de la visceralitat". Amb crítiques a govern i oposició com aquestes, emeses a la ràdio local i penjades al seu Facebook amb el títol Les raons d'aquesta regidora, la regidora de Molins de Rei Montserrat Cateura, segona d'ICV a la coalició de govern que lideren els ecosocialistes, ha anunciat aquest divendres que no es tornarà a presentar el maig vinent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És la segona regidora que anuncia que marxa després del també ecosocialista Enric Franch, que ja va plegar el gener. I Esquerra Nacionalista, que des de fa dècades integrava una aliança amb ICV, ja va anunciar que no la repetirà. EN negocia una coalició amb ERC.

"No crec en aquestes regles del joc. Ho lamento, però aquí i així no vull seguir", diu Cateura al Facebook. I critica el seu partit, els seus socis al govern i l'oposició. "Em moc entre el desencís d'un projecte polític desdibuixat", diu d'ICV, "i uns socis de govern que actuen entre el silenci i la deslleialtat", afegeix sobre CiU i ERC.

I assegura, a més, que l'oposició liderada pel PSC, i on també són el PP i la CUP, "no treballa per a Molins de Rei sinó que actua barroerament fent del desprestigi al contrincant la base del seu programa electoral".

Cateura agraeix, això sí, la dedicació d'aquells treballadors municipals que treballen compromesos en el servei al ciutadà, "que són la majoria", matisa. Però no tots, segons ella, que dedica també una crítica a "una Intervenció i una Secretaria Municipals que han assaltat el poder i han esdevingut protagonistes al servei de no se sap exactament quins interessos, però que en cap cas són els de la nostra vila".

Aquests dos organismes han emès en els últims mesos informes molt crítics amb els comptes presentats per l'equip de govern, i això ha fet que el PSC presentés una denúncia davant l'Oficina Antifrau.

Moviments preelectorals

Cateura és, ara per ara, la tercera tinent d'alcalde del municipi. És a dir, la membre d'Iniciativa que ocupa un càrrec de més importància al govern després de l'alcalde, Ivan Arcas, perquè el primer tinent d'alcalde és d'ERC i el segon de CiU.

I no és la primera d'anunciar que plega. Al gener ja va marxar el regidor de finances, Enric Franch, d'Iniciativa. L'abandonament es va produir en un clima de tensions creixents entre els socis de govern en el marc de les properes eleccions municipals.

En aquest context s'ha produït també el trencament de la formació que va integrar Iniciativa per Catalunya-Verds amb Esquerra Nacionalista durant dècades, i que s'anomenava Iniciativa i Esquerra. El cap dels nacionalistes, Jordi Romeu, ja va anunciar que no repetiria l'aliança i està ultimant un acord amb ERC, que s'acabarà de confirmar la setmana vinent.

stats