POLÍTICA
Política 28/06/2011

L'alcalde de Mollerussa es rebaixa el sou un 34%

Marc Solsona també redueix un 27% el pressupost en retribucions dels càrrecs electes

Acn
2 min

MollerussaL'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona (CiU), cobrarà 2.500 euros bruts mensuals per una dedicació exclusiva, un 34% menys que els 3.800 euros mensuals que cobrava l'anterior alcaldessa, Teresa Ginestà, al principi de la legislatura anterior. Solsona ha apuntat que "en un context de crisi cal fer un esforç per reduir i ajustar al màxim el cost de la classe política". A més, el consistori de la capital del Pla d'Urgell també rebaixarà un 27% el pressupost destinat a retribuir els càrrecs electes, que ha passat dels 13.750 euros bruts mensuals als 10.000 euros. L'alcalde ha insistit que "aquesta reducció ens avala per prendre determinades decisions de cara al futur".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta reducció del 27% és conseqüència del fet que els sous dels cinc tinents d'alcaldia també s'han vist rebaixats, que han passat dels 7.350 euros bruts al mes als 5.300 actuals. A més, la massa salarial de la resta de regidors de l'equip de govern també es redueix un 15%. En aquest sentit, Solsona ha explicat que, a banda de l'alcalde, hi haurà tres regidors més amb dedicació exclusiva que seran Josep Àngel Lavin, Teresa Grañó i Jaume Segura, que cobraran 1.500 euros bruts al mes.

També hi haurà altres modificacions, com ara la reducció de l'atribució que es cobrarà per assistir als plens de la corporació, que passarà de 110 a 100 euros i el fet que únicament es convocarà una comissió informativa abans de cada ple amb la presència dels 17 regidors electes. En aquest cas, els regidors que no tinguin dedicació exclusiva tan sols cobraran 70 euros.

Aquest canvi organitzatiu té la doble motivació d'estalviar i de fer "més operatiu" el funcionament, segons ha indicat Solsona que també ha dit que s'oficialitzarà la Junta de Portaveus per tal que, quan sigui convocada amb un ordre del dia establert, sigui retribuïda amb 60 euros per cada portaveu.

L'objectiu, segons ha explicat Solsona, és "establir nous ponts de diàleg i fomentar la participació per fer el govern més àgil" arran del panorama polític resultant de les eleccions que ha fet que actualment hi hagi cinc grups amb representació municipal.

stats