Política 30/12/2014

Monago demana "defensar la Constitució", "reprovar ETA" i dir "rotundament no" a la independència de Catalunya

El president extremeny afirma que el 2015 el seu govern tornarà a abaixar els impostos

Ara
2 min
El president extremeny, José Antonio Monago, ha fet el discurs de Cap d'Any a les bodegues Habla / GOBEX

Barcelona"Si es respecta la democràcia s'ha de defensar sense complexos la Constitució espanyola, encara que es vulgui transformar-la. Si es respecten les víctimes del terrorisme, s'ha de reprovar públicament ETA. Si no s'està d'acord amb el projecte nacionalista català, s'ha d'expressar rotundament no a la independència de Catalunya", ha dit aquest dimarts al vespre en el seu discurs de Cap d'Any el president d'Extremadura, José Antonio Monago.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Monago, que ha pronunciat el discurs al celler de les bodegues Habla de Trujillo, també ha afirmat que el 2015 tornaria a abaixar els impostos i ha fet un parlament molt optimista, destacant ajudes autonòmiques com la renda bàsica i una ajuda anual que reben 35.000 dones majors de 75 anys. Ha demanat al 70% de joves que tan sols han acabat, com a molt, l'educació secundària obligatòria, que es formin i els ha promès 7.000 llocs de feina.

Podem

El polític popular també ha fet referència a Podem: "Hi ha moments a la vida en què no caben les mitges tintes. Ni el màrqueting. Perquè el futur de tots no és un article en venda ni una campanya de rebaixes". També hi ha fet referència quan ha parlat de les eleccions autonòmiques del 2015. "El poble extremeny haurà de decidir entre els que diuen que poden i els que demostrem no només que podem, sinó que a més ho fem", ha deixat anar, "i quan es fan les coses a Extremadura, les coses es diuen soles", ha rematat per acabar el discurs.

La frase final feia referència a la cita de Woody Allen amb què Monago ha començat el discurs: "Diu Woody Allen que a la vida les coses no es diuen, les coses es fan, perquè en fer-les es diuen soles", ha començat el president extremeny just unes hores abans que Allen toqués al Primer Concert Institucional de Cap d'Any d'Extremadura, a Badajoz, amb la New Orleans Jazz Band.

stats