Política 08/03/2013

Monago defensa Ibarra i nega que comparés Artur Mas amb Hitler

L'actual president de la Junta d'Extremadura, del PP, posa els serveis jurídics del seu govern al servei del seu predecessor del PSOE si la Generalitat es querella

Efe
2 min
El president extremeny, José Antonio Monago, compareix davant dels mitjans amb un exemplar XL de la Constitució espanyola / ZIPI / EFE

CàceresL'actual president d'Extremadura, José Antonio Monago, del PP, ha sortit aquest divendres en defensa d'un dels seus predecessors del PSOE, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, en la polèmica per les paraules sobre Artur Mas. Per Monago –que es va fer 'cèlebre' pel seu 'si tens collons' adreçat a Xavier Trias– Ibarra, en realitat, no va comparar Artur Mas amb Adolf Hitler.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Cadascú fa per ell quan s'inventa la comparació", ha dit Monago als periodistes abans del Primer Fòrum d'alcaldes de la província de Càceres.

Les declaracions de Monago s'han produït després que la Junta d'Extremadura hagi fet un comunicat oficial en què advertia que si la Generalitat de Catalunya utilitza els seus serveis jurídics per demandar Juan Carlos Rodríguez Ibarra, el govern d'Extremadura farà ús dels seus per defensar-lo.

"Això, que no ho dubti ningú", ha dit Monago, que ha explicat que és una obligació que té el seu executiu amb els expresidents, "sobretot si es pretén presentar una querella per una cosa que no ha dit".

El president extremeny, que ha assegurat que ha escoltat les declaracions de Rodríguez Ibarra amb molt deteniment "i amb més atenció pel fet de ser un paisà", ha criticat que "per part d'alguns es demani protecció de drets quan amb determinats actes que fan en els seus parlaments se salten el dret".

"En canvi, quan es tracta del dret per essència del nostre país, que és el constitucional, aquí no hi ha cap problema i es fan declaracions d'independència", ha afegit Monago. I ha advertit: "Això és angoixant per als que veiem el que està passant i on ens porta el nacionalisme a Catalunya".

stats