Política 27/11/2014

Monago es ven la 'Moncloa extremenya'... per internet

El portal immobiliari Idealista.com anuncia la venda de la residència oficial dels presidents extremenys, amb antena parabòlica

Efe
2 min
Monago eliminarà el 50% dels tributs autonòmics a les empreses que vagin a Extremadura.

MèridaEl president d'Extremadura, José Antonio Monago, ha posat a la venda la 'Moncloa extremenya', un edifici de 600 metres quadrats, amb parabòlica i uns 1.500 metres de jardí amb piscina. El portal immobiliari Idealista.com recull la venda anunciada aquest dijous pel dirigent popular d'aquesta comunitat autònoma. Aquesta ha estat, fins a dia d'avui, la residència oficial dels presidents extremenys, que no s'utilitza des del 2011, quan Monago va arribar a l'executiu regional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'anunci de la immobiliària detalla les estances, equipaments, nombre d'habitacions i altres particularitats, com un sistema independent de fred i calor a cada planta. Fotos d'interiors, exteriors i de la façana acompanyen l'anunci, que qualifica la citada residència de "Moncloa extremenya, una edificació palatina".

L'immoble està ubicat a l'avinguda José Fernández López de Mérida, i es va tancar oficialment l'1 de gener de 2012 per estalviar costos i perquè Monago va decidir després de ser nomenat president —juliol de 2011— residir en un domicili particular a Badajoz. L'havien utilitzat com a llar els expresidents socialistes Juan Carlos Rodríguez Ibarra i Guillermo Fernández Vara. La residència consta d'una casa principal, una edificació de sis balcons i 15 finestres, i un jardí amb piscina a la part de darrere que inclou una casa de servei.

L'origen del trauma de la parabòlica

Una de les dades que més crida l'atenció de l'anunci és el detall de l'antena parabòlica, que es presenta com un dels atractius de la casa. Fa un parell de setmanes, Monago va fer unes declaracions molt comentades amb les quals aspirava a demostrar la seva senzillesa i austeritat. Una de les coses que va dir va ser, precisament, que no tenia parabòlica. Aquesta observació pintoresca va provocar tota mena de comentaris i bromes i ara l'anunci immobiliari de la residència oficial del president de la comunitat deixa al descobert per què hi donava tanta importància: els seus predecessors del PSOE –Juan Carlos Rodríguez Ibarra i Guillermo Fernández Vara– sí que havien tingut parabòlica... a la Moncloa extremenya.

stats