Política 30/04/2019

La Moncloa demana que no hi hagi un “vessament de sang” a Veneçuela

L’executiu aposta per unes eleccions “lliures i immediates”

Dani Sánchez Ugart
2 min
La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, en una imatge d'arxiu

MadridLa Moncloa ha reaccionat aquest dimarts a la crida a l’aixecament militar del líder opositor veneçolà Juan Guaidó i ha demanat que no hi hagi “un vessament de sang” al país llatinoamericà controlat per Nicolás Maduro. El govern espanyol, que va reconèixer Guaidó com a president interí de Veneçuela, ha reiterat la seva posició de demanar unes eleccions “lliures i immediates” que donin sortida a la situació amb un “procés pacífic”.

Així s’ha expressat la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, que aquesta setmana s'ha avançat a dimarts, pel pont que hi haurà a Madrid amb motiu del Dia del Treball i el dia de la Comunitat.

Es tracta del primer consell de ministres després de la victòria de Pedro Sánchez en les eleccions generals de diumenge, i per tant el primer en el qual l’executiu està en funcions, a l’espera d’una nova investidura, després de la constitució de les Corts, que es farà el 21 de maig, a només cinc dies per a les eleccions municipals, europees i autonòmiques a les comunitats de règim comú.

Casado i Rivera, satisfets per l'alliberament de Leopoldo López

Els líders del PP i Ciutadans, Pablo Casado i Albert Rivera, han expressat la seva satisfacció per l'alliberament de Leopoldo López. "És una gran notícia l'alliberament per militars lleials a la Constitució de l'opositor Leopoldo López", ha dit el líder de Cs en un tuit, que ha donat l'enhorabona a la seva família i "tots els demòcrates veneçolans".

Al seu torn, Casado ha considerat "encertat" el posicionament del govern espanyol de donar suport al canvi polític a Veneçuela. "Una democràcia com l'espanyola, germana del poble veneçolà, ha d'impulsar i deixar molt clar que aquesta transició ha de ser irreversible", ha asseverat.

stats