Política 26/10/2018

La Moncloa diu que Sánchez no va pressionar els jutges ni volia fer un "gest" posant en dubte la rebel·lió

El govern espanyol descarta ara modificar el tipus penal, com va dir Calvo

Dani Sánchez Ugart
2 min
Sánchez fa el pas per portar la reprovació del rei al TC

MadridLa portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha assegurat aquest divendres que l'executiu no té "cap pla" per modificar el delicte de rebel·lió, tot i que en les últimes hores tant el president espanyol, Pedro Sánchez, com la vicepresidenta, Carmen Calvo, han enviat missatges en aquest sentit. Celaá ha explicat que Sánchez "no es va referir en cap cas al poder judicial" en les seves paraules al Congrés que es van interpretar com un rebuig a l'existència de rebel·lió en el cas judicial pel Procés, i ha negat per tant que es tracti d'una "pressió", com han considerat els partits de l'oposició de dretes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El que vostès van escoltar en la compareixença del president del govern [espanyol] va ser una al·lusió a Trillo quan s'estava parlant de la dretanització d'algunes forces, perquè Trillo va parlar d'incloure la necessitat de violència i armes. Per tant, el govern no marca el pas a ningú. El govern és el govern, i si els tribunals, com són, són independents, no han d'alterar el seu pas", ha defensat, abans de negar que es les paraules fossin un "gest" amb els independentistes. Sánchez va deixar entreveure dimecres,

En la roda de premsa posterior al consell de ministres, que aquest divendres s'ha celebrat a Sevilla, la portaveu del govern espanyol ha insistit que l'executiu "no entra per a res ni en el poder judicial ni en la fiscalia", preguntada per l'impacte que poden tenir les paraules de Sánchez dubtant de l'existència de delicte de rebel·lió en la causa contra els líders del Procés. Segons ella, el govern espanyol "ni té dubtes ni deixa de tenir-los", i resta "a l'espera de conèixer les qualificacions que pugui fer la fiscalia i l'advocacia de l'Estat". "Aquest govern no dona instruccions a la fiscalia ni tampoc a l'advocacia de l'Estat", ha insistit Celaá a preguntes dels periodistes.

La ministra també ha insistit que "la fiscalia no rep instruccions del govern". És "autònoma en les seves decisions i imparcials", davant de les peticions dels partits independentistes perquè hi hagi una acció per deixar caure els càrrecs contra els polítics independentistes. "L'advocacia de l'Estat està treballant per arribar al 2 de novembre amb les qualificacions preparades amb criteris estrictament jurídics", ha continuat la ministra.

stats