Política 24/03/2018

La Moncloa estudiarà les "accions oportunes" si Torrent manté el ple d'investidura de Turull

El govern espanyol defensa que el president del Parlament està "obligat" a suspendre la sessió perquè és "impossible" celebrar-la amb "garanties"

Acn
1 min
El president del Parlament, Roger Torrent,  en el debat d’investidura de dijous.

BarcelonaLa Moncloa avisa que estudiarà les "mesures oportunes" si el president del Parlament, Roger Torrent, manté la segona volta del ple d'investidura de Jordi Turull, que torna a ser a la presó des d'aquest divendres a la nit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts de l'executiu, el govern espanyol considera que Torrent està obligat a atendre les peticions del PP, el PSC i Ciutadans i que ha de suspendre el ple d'aquest dissabte. "La situació processal del candidat fa impossible que se celebri un ple amb garanties. Una circumstància sobre la qual ja hi ha doctrina del Tribunal Constitucional i sobre la qual també s'han pronunciat els mateixos lletrats del Parlament", defensen aquestes mateixes fonts. En aquest context, l'executiu de Rajoy alerta que "seguirà vetllant pel compliment de la llei" i que estudiaria les accions que cal emprendre si es manté la sessió plenària.

L'oposició en bloc ha demanat a Torrent que desconvoqui el ple, que no consideren "idoni" perquè el candidat a la investidura ha estat empresonat. El PP, el PSC i Cs han registrat aquesta petició al Parlament. Els partits constitucionalistes volen impedir la imatge de la celebració d'un ple d'investidura sense la presència del candidat, processat pels delictes de rebel·lió, malversació i desobediència per la seva implicació en el procés independentista.

stats