Política 16/02/2015

Monedero nega que Veneçuela hagi finançat Podem

El número tres de Podem demana al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que garanteixi la seva privacitat com a ciutadà

Europa Press
2 min
Pablo Iglesias ha fet costat al número 3 de Podem, Juan Carlos Monedero.

MadridEl secretari de procés constituent i programa de Podem, Juan Carlos Monedero, ha negat rotundament que el partit estigui finançat per Veneçuela –"tot mentida", ha dit després que així ho insinuessin PP i PSOE–, i ha criticat el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, i ha afirmat que "el que ha de fer és garantir la privacitat de tots els ciutadans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El ministre ho és de tots, també meu, i ha de garantir els meus drets, i si en comptes de garantir els meus drets intenta abusar de la seva posició per intentar atacar, doncs això és lleig", ha dit Monedero en declaracions a Antena 3. "Jo somio en un país on no es faci política contra els adversaris utilitzant els aparells de l'Estat, això serà un senyal que la nostra democràcia va avançant", ha afegit.

A més, el número tres de Podem ha negat que la seva decisió de fer una declaració complementària davant Hisenda pels seus ingressos procedents de governs llatinoamericans impliqui reconèixer que va cometre un error en tributar per ells en l'impost de societats en comptes de l'IRPF. "Sempre hi havia una altra possibilitat, la de pagar dividends", ha argumentat.

Segons la seva opinió, al voltant d'aquest assumpte "s'ha construït un cas" i els membres de Podem estan "senyalats". És més, ha acusat els mitjans de publicar informacions "no contrastades": "Tant de bo puguem contrastar les informacions i fer també un periodisme que vagi en una altra direcció", ha afegit.

Quan li han preguntat si es planteja dimitir del seu lloc, Monedero ha replicat que ell és un "ciutadà normal", no alcalde, ni diputat ni ministre, i ni tan sols s'ha "postulat per a res". "Tots aquests atacs són a un ciutadà del carrer", s'ha lamentat, i ha apuntat al fet que en ells hi ha "una part preventiva". Juan Carlos Monedero també ha negat de ple estar "amagat" i ha subratllat que ell va a la seva feina cada dia, en unes declaracions fetes al costat de la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat Complutense de Madrid.

stats