Política 09/11/2014

El Monestir de Poblet es declara "fermament neutral davant el procés sobiranista"

En un comunicat la comunitat afirma que "el diàleg és l'única sortida a qualsevol disputa". Tot i així, hi ha monjos que han votat a títol personal

Efe
1 min

Barcelona"El Monestir de Poblet és una comunitat oberta al diàleg i fermament neutral davant el procés sobiranista", segons ha fet públic avui la comunitat cistercenca en un comunicat, formada per 29 monjos professos i 3 religiosos més.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El monestir, situat a la localitat tarragonina de Vimbodí, afirma que "com a comunitat de monjos que és, s'ha mantingut fermament neutral davant el procés sobiranista, perquè creu que la seva missió és fonamentalment religiosa i amb vocació d'acollir tothom que s'acosti al monestir, independentment de la seva creença o, més senzillament, la manera de pensar".

"Decantar-se cap a un costat o un altre no ha estat mai l'estil de la institució que representem i el fet d'actuar d'una altra manera, que ens és aliena, ens faria perdre la nostra llibertat", afegeix el comunicat dels monjos cistercencs de Poblet.

"Per això, la nostra comunitat no ha cedit a cap organització o entitat de caràcter polític seus espais per fer cap mena d'acte reivindicatiu en un sentit o un altre, i és per la mateixa raó que sempre hem parat amb eficàcia i contundència la pressió que s'ha exercit des de diverses bandes per intentar involucrar-hi la nostra institució", afegeixen.

Els monjos de Poblet, alguns dels quals ha participat avui a títol personal en la jornada de 9N, pensen que "el diàleg és l'única sortida a qualsevol disputa i respectem les formes que s'adeqüen als principis democràtics de cada nació o cos polític". "En virtut d'aquests principis bàsics, demanem que es respecti la nostra llibertat", conclou el comunicat difós pel monestir.

stats